Friday, January 25, 2019

L'Agència Municipal d'Ocupació València Activa contracta deu persones amb discapacitat a través d'un nou pla laboral

L'objectiu del pla és la plena participació i integració en el món laboral de persones amb discapacitat

València Activa, l'agència d'ocupació i desenvolupament local de l'Ajuntament, ha incorporat en la seua plantilla deu treballadors i treballadores amb discapacitat, tant física com psíquica, a través d'un nou pla laboral. «Com a administració tenim l'obligació d'oferir oportunitats a totes les persones. Per això també posem en marxa este pla per potenciar la integració de les persones treballadores amb discapacitat en el mercat de treball», ha assenyalat la regidora de Formació i Ocupació, Sandra Gómez.

Estes contractacions s'han realitzat en el marc del pla d'ocupació destinat a persones amb discapacitat, que pretén afavorir la plena participació i integració en el món laboral a través de servicis d'orientació professional, formació i ocupació. Així, a més d'oferir informació i orientació laboral, es facilita l'accés a la formació de persones amb discapacitat per millorar la seua inserció laboral.

El pla també facilita la col·laboració i cooperació amb entitats dedicades a la inserció laboral de persones amb discapacitat i amb els dos centres especials d'ocupació que ja formen part de València Activa: Fet de Vidre i Fent de Tot. La regidora Sandra Gómez ha reiterat «el compromís de València Activa per fomentar l'ocupació a la ciutat, especialment entre els col·lectius que més el necessiten».

Un altre aspecte que contempla el pla és fomentar la inserció laboral de les persones amb discapacitat en les mateixes dependències de València Activa, ja que el personal de reforç que s'incorporarà són persones amb discapacitat inscrites en l'agència d'ocupació. En principi està prevista la contractació de deu treballadors/as, xifra que podria incrementar-se en funció de les necessitats.

Al marge de les deu persones contractades directament per València Activa, l'agència compta amb programes específics d'orientació i inserció laboral per a persones discapacitades. En els últims dos anys, estos programes han permés atendre i assessorar un total de 512 persones, de les quals 136 d'elles han trobat ocupació.
«L'objectiu prioritari és la incorporació al mercat laboral de les persones o, en cas d'estar ja treballant, la millora de les seues condicions actuals i la qualitat del seu ús», ha explicat l’edil. «Per això es desenvolupa una metodologia pròpia basada en la personalització del servici».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE