Tuesday, March 17, 2020

L'AJUNTAMENT ACORDA AJUDES PER A LES XICOTETES I MITJANES EMPRESES PER VALOR DE 3,4 MILIONS D'EUROS

Les ajudes per a les comissions falleres es concreten en 2,7 milions d'euros

L'Ajuntament de València ha acordat una sèrie de mesures econòmiques de suport a les xicotetes i medianes empreses, en resposta al «dur impacte que la crisi sanitària està tenint en els sectors econòmics de la ciutat».

La vicealcaldessa, Sandra Gómez ha anunciat el paquet de mesures extraordinària per a ajudar a les xicotetes i mitjanes empreses, pimes, al fet que puguen «mantindre el nivell d'activitat en la mesura que siga possible després d'esta crisi», segons les seues paraules. Es preveu una ajuda extraordinària de 3.400.000 euros per a les pimes que mantinguen la seua activitat almenys fins a 12 mesos més des del començament de la crisi sanitària, i almenys el 50% de les seues plantilles. Es preveu una injecció de liquiditat de fins a 7.000 €, segons el volum d'activitat de cada empresa. «Amb això estem intentant, en la mesura de les possibilitats de l'Ajuntament de València, ajudar i donar un extra que els permeta continuar treballant i, sobretot, tindre un espai d'alleujament a la falta de facturació que estan patint durant estes setmanes». Això se suma a l'ordre de subvencions per a comerços ja anunciades, que ha posat en marxa la Regidoria de Comerç, que dirigeix Carlos Galiana, per un muntant total de 420.000 €.

Per part seua, el vicealcalde, Sergi Campillo, ha donat a conéixer l'import definitiu que es dedicarà a les comissions falleres, també per a afavorir tota esta economia associada a les falles que s'ha vist molt minvada per la suspensió per la crisi sanitària, Serà un total de 2,7 milions d'euros. Divendres passat la Junta de Govern ja va aprovar la mesura, i ja està en marxa l'operació de transvasament de fons per a subvencionar el 25% de cada monument faller, i el 50% de la resta, que són eixos 2,7 milions €. «Des del govern municipal creiem que eixos diners han de servir per a donar suport a tota l'economia i les pimes associades a les comissions falleres: indumentaristes, floristeries, il·luminació etcètera… tota eixa xarxa econòmica que es mou al voltant del món faller i que ha de ser capil·lar, ha d'arribar a tota la xarxa d'empreses que depenen de la festa de les Falles», ha manifestat el vicealcalde.

A més, ha afegit Campillo, també s'aprovarà una modificació de crèdits, que ja estava prevista, per a inversions EDUSI al Cabanyal i altres projectes europeus, com el Match Up, de tecnificació, i així mateix inversions participatives previstes. Tot este muntant suposarà un total de 7.000.000 €.

Totes estes modificacions de crèdit hauran de ser aprovades en la reunió del Ple Municipal del mes de març, una sessió plenària, ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, «que estarà centrada en els temes econòmics amb l'objectiu últim d'ajudar a pal·liar els efectes d'esta crisi que tenim: el govern municipal vol contribuir al fet que esta situació siga el menys greu possible per a les empreses valencianes».

L'alcalde ha subratllat la voluntat del Consistori de celebrar la reunió del Ple del pròxim mes de març, «amb totes les mesures sanitàries i de prevenció necessàries per a aprovar tota la sèrie de modificacions pressupostàries que ens permeten avançar en l'aprovació de les ajudes per a una sèrie de sectors de la ciutat».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE