OCUPACIÓ
Thursday, May 24, 2018

L’Ajuntament contractarà 617 joves per treballar durant un any al consistori

Incrementem l’aportació econòmica per oferir fins a 617 contractes laborals d'un any, 185 més que l'any passat

L'Ajuntament de València contractarà, a través de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, un total de 617 joves menors de 30 anys, en la segona edició del programa d'ocupació jove Anem!, de València Activa. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha presentat la iniciativa este matí a l'IES Ferrer i Guàrdia.

Es tracta d'un programa dirigit a impulsar l'ocupació i reduir les taxes d'atur entre la joventut, i oferir-los l'oportunitat de tenir una primera experiència laboral. En esta segona edició s'ha incrementat el nombre de persones beneficiàries del programa, ja que es preveu contractar 185 més joves més. El govern local demostra així el seu compromís amb l'ocupació jove, en augmentar la quantia destinada enguany al programa: es destinaran 398.213,67 euros més que en l'edició anterior, amb la qual cosa s'arriba a la xifra d'1.406.914,16. I a això cal sumar l'aportació del Servef, que en esta edició, ascendix a 10.475.608,39 euros, és a dir, 2.397.706,63 euros més que l'any anterior.

La regidora Sandra Gómez ha destacat l'esforç econòmic que ha realitzat la Regidoria d'Ocupació: «amb ‘Anem!’ volem que les persones joves tinguen una oportunitat laboral en la nostra ciutat, especialment eixa generació que es va donar per perduda, la d'aquells i aquelles que tenen entre 16 i 30 anys. Amb la nostra dedicació i el seu treball, podem aconseguir-ho», ha assegurat.

El programa permetrà que 617 joves, sense i amb formació acadèmica, s'incorporen este estiu a la plantilla municipal per desenvolupar una activitat professional i adquirir experiència laboral. A més, esta segona edició oferirà un servici d'orientació laboral personalitzada per a participants, amb l'objectiu de traçar un itinerari personalitzat que facilite la seua posterior inclusió laboral. Gómez ha defensat la importància del pla ‘Anem!’, i ha expressat el seu convenciment que «des de l'Administració no podíem seguir amb la precarització del treball jove, per això, amb ‘Anem!’ oferim una primera ocupació de qualitat, que ajude la nostra joventut a incorporar-se al mercat laboral».

FORMACIÓ GRATUÏTA EN ANGLÉS

A l'oferta laboral cal sumar l'oferta formativa: la Regidoria d'Ocupació oferix fins a 300 places per a cursos d'anglés gratuïts dirigits a joves d’edat inferior a 30 anys que viuen a València, i sufraga, a més, a qui aprove, les taxes dels exàmens oficials, siga el que siga el seu nivell, de manera que es premia l'esforç realitzat. «Com a novetat, enguany hem ampliat l'oferta de nivells per als cursos. L'any anterior únicament oferíem cursos de nivell B2 i esta edició es podran realitzar cursos de nivells B1, B2 i C1», ha destacat Gómez.

A més, per a la primera tinent d'alcalde és una prioritat que «ningú es quede sense poder estudiar anglés per motius econòmics, perquè no pot assumir el cost d'una acadèmia o un intercanvi, i amb estos cursos podran accedir als idiomes de forma gratuïta».
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE