Thursday, May 7, 2020

L’AJUNTAMENT CONVERTIRÀ L'AVINGUDA DEL PORT DE VALÈNCIA EN UN GRAN PASSEIG CAP A LA MAR

Gómez:

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat este dimarts que "l'avinguda del Port de València no serà una avinguda preferent per al vehicle privat, sinó que es convertirà en un gran passeig cap a la mar". Gómez ha destacat que “per fi València comptarà amb un gran passeig cap a les nostres platges, sense destruir cap barri”. Una actuació de recuperació d'espai públic, que se suma a les de la plaça de l'Ajuntament, Avinguda Pérez Galdós i Giorgeta, així com en la plaça de Sant Agustí i que s'emmarca en un Pla de Peatonalització que s'està treballant.

Gómez ha explicat que "des d'Urbanisme recuperarem espai públic de l'avinguda del Port, una avinguda que actualment compta amb 4 carrils de trànsit privat i un carril bus”. D’esta manera, ha manifestat que "volem recuperar una part important d'eixe espai ampliant voreres, perquè puguen gaudir d'eixe passeig els nostres veïns i veïnes".

“Amb esta nova actuació avancem en esta línia de recuperació d'espai públic”, ha assegurat Gómez, qui ha afirmat que "caminem cap a una ciutat més amable i verda i això implica recuperar el nostre espai públic i si abans de la COVID-19 recuperar espai públic era important, ara és imprescindible a la ciutat que ve".

"Volem estendre estes intervencions a més zones de la ciutat i estem treballant en un Pla d'Ampliació d'espai públic de la ciutat, perquè gran part dels carrers de València puguen ser gaudides amb garanties de seguretat per la ciutadania", ha avançat Gómez. "Ja ho anunciem per a Pérez Galdós, Giorgeta i la plaça Sant Agustí, i el següent pas el volem donar en l'avinguda del Port, perquè no sols siga una gran avinguda cap al port, sinó un gran passeig cap a la mar", ha afegit.

Cal recordar que en el cas de Pérez Galdós i Giorgeta, s'eliminarà un carril de circulació per sentit per a ampliar les voreres, que passaran de tot just dos metres a una amplitud del voltant de quatre metres. A més, el carril bus tindrà un ample de 4,20 metres i serà compartit amb un carril bici unidireccional en cada sentit. I en el cas de Sant Agustí, s'eliminarà la dàrsena central, actualment en desús, per a guanyar un gran espai per als vianants i convertir-la en una vertadera plaça.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE