Monday, October 4, 2021

L'Ajuntament de València arranca el procés de participació ciutadana per a decidir l'ús de la Trilladora del Tocaio en El Palmar

Les accions es desenvoluparan durant octubre i novembre i contemplen enquestes a peu de carrer, entrevistes amb agents de referència i tallers oberts a la ciutadania

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal en coordinació amb la regidoria de Pobles de València, arranca el procés de participació perquè la ciutadania decidisca els possibles usos de la Trilladora del Tocaio, situada en el Palmar, després de la seua adquisició per 1´5 milions d'euros per part del consistori. Aquest és un dels edificis històrics del Palmar i de L’Albufera, lligat tradicionalment al cultiu de l'arròs i en desús des de fa anys.
La regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, destaca que el procés participatiu promou “una decisió col·lectiva, que partisca des de la base, des del propi territori, en el qual totes les veus i sensibilitats existents puguen sentir-se part del futur d'aquest espai emblemàtic i que després d'un exercici d'aprenentatge col·lectiu les seues reflexions siguen valorades en la formulació del projecte de la Trilladora del Tocaio”.
Valía concreta que “el projecte participatiu es desenvoluparà durant els mesos d'octubre i novembre i contempla una bateria d'accions entre les quals troben enquestes a peu de carrer, entrevistes amb agents de referència al poble i dos tallers informatius i deliberatius oberts a la ciutadania”.
En concret, el primer dels tallers serà de presentació del procés, de presa de contacte amb les persones i entitats interessades a participar en el projecte, a més d'incloure accions informatives al voltant de la història i el valor patrimonial de la Trilladora. El segon dels tallers se centrarà en l'anàlisi de les necessitats i possibilitats de la zona quant als equipaments públics, així com els possibles usos municipals a escala local i/o territorial de la Trilladora del Tocaio.
Aquest procés participatiu que s'inicia ara és la continuació a la compra al desembre de 2019 dels històrics immobles i terrenys coneguts com a Trilladora del Tocaio del Palmar, en el districte *Pobles del *Sud, per part de l'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Pobles de València, amb una inversió total de més de 1,5 milions d'euros.
La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, afirma que “la compra de la Trilladora i els seus terrenys es va realitzar per urgent necessitat i per la conveniència per als interessos del poble del Palmar, tant per la seua situació estratègica en el centre del poble i al costat de l'Albufera, com pel sentiment d'arrelament històric de l'immoble i la seua potencialitat per a donar servei a la ciutadania. La Trilladora, a més, atorga un valor afegit a l'oferta turística del Palmar i permet utilitzar i gaudir de l'embarcador a tots els veïns i veïnes, així com als visitants del Parc Natural”.
Beamud sosté que “amb aquesta actuació per a donar contingut i ús a l'edifici, partint d'un procés participatiu de la ciutadania i les entitats, l'Ajuntament torna a demostrar el seu compromís amb el patrimoni públic dels Pobles de València i la posada en valor dels seus elements històrics, i en concret en aquest cas per a propagar la cultura dels aiguamolls i de l'horta valenciana”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE