PROTECCIÓ CIUTADANA
Wednesday, December 27, 2017

L’Ajuntament garanteix la seguretat a la Plaça durant la nit de cap d’Any

Caldrà acudir amb antelació i no es podran entrar vidres ni llandes


Hui ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat Ciutadana en la qual ha participat la regidora de Protecció Ciutadana Anaïs Menguzzato qui junt a representants de la Delegació del Govern, comandaments policials i del cos de bombers ha acordat les mesures de seguretat per als pròxims esdeveniments multitudinaris nadalencs de nit cap d'any i Reis.

Menguzzato ha insistit a demanar a la ciutadania que arribe amb antelació a la plaça de l'Ajuntament per a passar els controls establits en les tres entrades habilitades, en els quals s'impedirà l'entrada d'envasos de cristall i llandes de metall.

Es farà com en altres anys un control de botelles de cristall a l'entrada, perquè no entre cap en la plaça. La segona cosa que volem demanar és que la gent vinga amb una certa puntualitat, perquè enguany no anem a obrir els controls durant els últims minuts perquè entre tothom.

La regidora de l'àrea de Protecció Ciutadà, Anaïs Menguzzato, ha recordat que els aspectes tècnics d'estes mesures s'han abordat ja en les reunions mantingudes durant el mes de desembre amb Policia Nacional i Guàrdia Civil. “Per la part que afecta a la Policia Local per a la festa de nit de cap d'any comptarem amb 39 agents més que l'any passat, fins a un total de 170, i amb 33 agents més per al dia de la cavalcada de reis, fins a aconseguir la xifra de 219”. Ha insistit que “hem de fer eixa tasca pedagògica perquè muntem un sistema de seguretat per a garantir la seguretat de tots aquells que vénen a la plaça de l'Ajuntament a gaudir d'una festa divertida i agradable. Hem de fer eixos controls que tindran tres punts d'entrada i demanem a la gent que vinga amb antelació, a més de recordar-li que no es permetrà l'entrada amb botelles de vidre.”PUNTS D'ACCÉS I EIXIDA

Els tres punts de control estaran en Marquès de Sotelo, Sant Vicent amb María Cristina i carrer de les Barques i també hi haurà punts d'eixida degudament anunciats i senyalitzats,
Hi haurà punts d'eixida i no es podrà eixir pels punts d'entrada que estaran perfectament indicats en enregistraments i en elements de cartellera. També s'han pres mesures perquè la gent diposite el vidre en els contenidors. “Hem posat tot el que estava de la nostra part per a fer-ho amable i que la gent es divertisca, per a tenir una festa segura que és en definitiva el que més ens importa”, ha afegit Meguzzato, que també s'ha referit al fet que “com vam fer l'any passat, este també s'establirà el CECOOR en el propi Ajuntament, on estarà Policia Local i la resta de forces i cossos de seguretat per a coordinar les actuacions que anaren necessàries.”


50.000 PERSONES

S'estima que a esta festa en la qual tampoc es permetrà l'entrada de llandes de metall i en la qual els brindis hauran de ser amb copes de plàstic acudiran al voltant de 50.000 persones “entre la gent que entra i ix, els que vénen havent sopat i els que vénen després dels raïms”.

L'augment d'efectius de la Policia Local pel que fa a l'any anterior serà tant en la plaça de l'Ajuntament, 75 agents enfront dels 65 de l'última edició, “com en el servici ordinari que presta la nova unitat UCOS, 49 policies enfront dels 37 de l'any passat i els 46 que hi haurà enguany en el servici ordinari en els districtes, per 29 l'any anterior”, ha informat Menguzzato, qui ha recordat que les mesures de control front davant un altre tipus d'incidències els realitzarà la Policia Nacional, “però nosaltres demanarem a la gent que òbriga i ensenye el que porta en les motxilles i bosses en el moment d'entrar.”

La regidora de Protecció Ciutadana ha explicat que l'augment d'agents es deu “a l'increment del personal nocturn de UCOS i de les unitats de districte que ha permès la reestructuració que hem realitzat enguany”. Per a Menguzzato “és “fonamental que prestem el millor servici possible a la ciutat en tots aquells esdeveniments o esdeveniments que suposen concentracions de persones”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE