Wednesday, September 15, 2021

L’Ajuntament impulsa una jornada de treball amb representants de la Xarxa de Ciutats Interculturals a Orriols

Maite Ibáñez es reuneix amb representants de la RECI i presenta ‘Diversitours’

L’Ajuntament ha impulsat hui una trobada de treball amb representants de la RECI (Xarxa Espanyola de Ciutats Interculturals) a l’IES (Institut d’Educació Secundària) Orriols, adherit a la iniciativa municipal “Apuja el To contra el Racisme’. La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha participat en esta jornada amb els experts en relacions interculturals. Seguidament, l’edil ha anunciat la posada en marxa, a partir del pròxim mes d’octubre, d’un projecte per promocionar la convivència intercultural a Orriols. Concretament, s’impulsaràn passejades per este barri que seran conduïdes per veïnes i veïns prèviament formats per transmetre a les persones assistents la història de la seua comunitat, amb llocs i comerços referents, i amb diversitat de manifestacions socials, econòmiques i culturals.
Primerament, l’edil de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha visitat este matí, acompanyada de tècnics de la RECI, l’esmentat institut i el Centre Educatiu Marni, “que també col·labora amb la proposta municipal que vetla per evitar el racisme amb propostes educatives”. Durant estes dues visites i posterior jornada de treball, l’edil ha compartit experiències amb l’expert del Consell d'Europa en el programa “Ciutats Interculturals” i director de la RECI, Daniel Torres; i amb la tècnica de la Xarxa i experta en Relacions Internacionals i Migracions, Marta Pérez.
En esta trobada, Maite Ibáñez ha ressaltat “la importància de treballar en xarxa, conjuntament les administracions públiques, els centres educatius i les entitats socials, per a millorar la convivència intercultural i la integració”; i ha destacat que “a l'Ajuntament de València treballa per a fomentar el valor de la tolerància, garantir la igualtat de totes les persones i respectar la diversitat”. “L'educació és la millor eina per a previndre la xenofòbia i la intolerància”, ha afirmat.
L'edil ha recordat que el programa municipal ‘Apuja el To contra el Racisme’, impulsat per l'àrea de convivència intercultural de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, està format per 33 centres educatius públics i concertats de la ciutat de València, així com per cinc entitats d'iniciativa social (Moviment per la Pau, Moviment contra la Intolerància, València Acull, l'associació La Casa Gran i Jarit).
“Este programa consisteix a dur a terme accions socioeducatives per a previndre el racisme i la xenofòbia, mitjançant el foment de valors cívics de convivència, tolerància i igualtat, a través de xarrades, tallers de videocreació o el concurs de cartelleria amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial”, ha explicat.
‘Diversitours’
A continuació, la regidora ha presentat el projecte ‘Diversitours’ al costat de l'entitat València Acull, en el Centre Municipal de Joventut d’Orriols, que començarà a l'octubre. “Es tracta d’una iniciativa socioeducativa, un projecte pilot, per posar a prova la idoneïtat d'una iniciativa que ha rebut finançament del Consell d'Europa, liderada per l'Ajuntament de Bilbao i la participació de l'Ajuntament de València". "Ho posarem en marxa d'una manera homogènia i paral·lel a les dues ciutats per extraure conclusions sobre la seua efectivitat".
“En la realització d´este programa socioeducatiu, la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració compta amb la col·laboració de l'entitat València Acull, amb llarga trajectòria d'implantació al barri d'Orriols, amb projectes i serveis vinculats a la participació i la convivència intercultural, entre d'altres. També està implicada la Universitat de València, a través del grup de recerca MIDICO (Migració, Diversitat i Cohesió Social), per a la realització d'un estudi exploratori inicial i alguns elements de l'avaluació del projecte”, ha indicat Ibáñez, qui ha manifestat el seu desig perquè este projecte constituïsca una aportació a la millora de la cohesió social del barri d'Orriols a partir de la valoració de la seua diversitat cultural present i passada”. “‘Diversitours’ reforça el compromís de la ciutat de València amb els principis del Programa Ciutats Interculturals del Consell d'Europa", ha declarat Maite Ibáñez.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE