Monday, March 30, 2020

L'AJUNTAMENT LLANÇA UNA CAMPANYA INFORMATIVA SOBRE AJORNAMENT DE PAGAMENT D'IMPOST

_“Ningú està obligat a pagar els rebuts fins al 10 de juliol i qui tinga domiciliada la seua tributació només ha de retornar el rebut en el banc”

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha anunciat que l'Ajuntament llançarà una campanya informativa sobre l'ajornament en el pagament d'impostos i taxes municipals prevista amb motiu de la crisi econòmica derivada del *COVID 19. “L'objectiu és que tant empreses com particulars tinguen *conociminento de les mesures que s'han adoptat ja per part del Govern de la ciutat”, ha indicat.

Vilar ha afegit que complementant aquesta campanya informativa, s'han *hablitado diverses línies telefòniques amb la fi exclusiva que es puga consultar qualsevol dubte sobre els aspectes tributaris que puguen sorgir en els ciutadans i ciutadanes o empreses. Els telèfons habilitats són: 96-2081360, 96-2081989, 96-2081353, amb un horaris de 8,30 a 14 hores per a informar sobre tots els temes tributaris, fins i tot d'exempcions bonificacions, *aplazanientos i fraccionaments ja previstos inicialment en les ordenances. A més, es durà a terme una campanya d'informació mitjançant enviament de cartes als domicilis.

L'edil ha assenyalat que amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol” buidar qualsevol confusió” que puga estar sembrant la *oposicón de PP i Ciutadans als qui ha demanat “responsabilitat”. “L'oposició hauria de saber que els rebuts s'envien a partir del 28 de febrer, moment en el qual es desconeixia l'abast de la pandèmia, per la qual cosa seria de *agredecer que no generaren més alarma entre una ciutadania preocupada per la situació”, ha argumentat.

Així, ha recordat que el període voluntari per a pagar l'Impost de Béns immobles (IBI) a València havia d'acabar el 30 d'abril, però el ple va aprovar dijous passat prolongar-lo fins al 10 de juliol per la crisi sanitària. A més, en el passat ple, ha recordat que també “es va explicar que els rebuts estaven arribant als domicilis perquè s'havien emés abans de la crisi, però tothom podia acollir-se a l'ajornament”.

Per tant, ha insistit, “ningú està obligat a pagar els rebuts fins a la nova data acordada” i “qui tinga domiciliada la seua tributació *tambien pot acollir-se a l'ajornament, *simplemtente, ha de retornar el rebut en el banc”. A més de l'IBI, l'ajornament en el pagament correspon també a taxes de guals, taules i cadires, per exemple. El regidor d'Hisenda assegura a més que s'està estudiant la suspensió total en alguns casos enguany.
El regidor d'Hisenda ha mostrat el seu agraïment als serveis municipals que han fet possible que el Pagament Mitjà a Proveïdors del mes de març, malgrat les dificultats de les *útimas setmanes, puga tancar-se una vegada més en negatiu”. “Ara és més important que mai que els proveïdors de l'Ajuntament disposen de liquiditat, sobretot quan es tracta de pimes i persones *autómas”, ha conclòs.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE