Friday, July 10, 2020

L'AJUNTAMENT MANTINDRÀ ACTIU EL CENTRE DE COORDINACIÓ OPERATIVA MUNICIPAL PER A “PREVENIR I CONTROLAR” POSSIBLES REBROTS DE COVID-19

Gómez: “Hem entès que no podem baixar la guàrdia davant la COVID-19, per això ho mantenim encara que en moltes ciutats d'Espanya s'ha dissolt”

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres mantenir operatiu el CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Municipal) a pesar que haja conclòs l'Estat d'Alarma. Una decisió que ve motivada tal com ha explicat la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, perquè “hem entès com a ciutat que no podem baixar la guàrdia, per això és necessari mantenir una estructura fixa amb els principals servicis implicats per a prevenir i controlar possibles rebrots de coronavirus si es produeixen”. Gómez ha posat en valor la continuïtat del CECOPAL a la ciutat de València com a estructura fixa, ja que sí s'ha suspès el seu caràcter permanent, perquè “s'ha dissolt en moltes ciutats d'Espanya”.

Cal recordar que el passat 11 de març de 2020, i a conseqüència de les recomanacions remeses per l'Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana, la Regidoria de Protecció Ciutadana mitjançant moció de data 12 de març de 2020 proposa a la Junta de Govern Local la constitució de manera permanent del CECOPAL per a coordinar i gestionar les diferents situacions que pogueren derivar-se a causa de la pandèmia de la COVID-19. La Junta de Govern Local, que es va celebrar el 13 de març de 2020, va acordar la creació de manera permanent del Centre de Coordinació Operativa Municipal. I, ara, mitjançant moció del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, a dia 8 de juliol de 2020, s'aposta per “mantenir operatiu el CECOPAL i suspendre el seu caràcter permanent fins al moment en el qual les noves circumstàncies el facen necessari”.

MÉS DE 5 MILIONS PER A AUTÒNOMS I EMPRESES

En un altre ordre de coses, la vicealcaldessa i portaveu municipal ha explicat diverses qüestions “molt importants” en matèria econòmica que s'han ratificat en la Junta Local de Govern celebrada hui i que demostren que “l'Ajuntament de València es bolca en la generació d'ocupació i en el suport de la seua economia local, ja que hem donat tràmit a diverses subvencions que teníem en marxa”. En primer lloc Gómez ha destacat que “pagarem ja, des de hui i la setmana que ve, les ajudes RE-ACTIVA a autònoms i pimes; a més de 1.000 persones que es van veure obligats a tancar els seus negocis amb motiu de la crisi sanitària”. A més, ha apuntat que hui s'ha ratificat un suplement que va ser portat al passat Ple del mes de juny i gràcies al qual es beneficiaran 500 persones més. En total el consistori ha destinat en la primera fase d'ajudes RE-ACTIVA 3.760.000 milions d'euros que, al costat del nou suplement d'1.5 milions d'euros de la segona fase, fan un total de 5.260.000 milions d'euros. Unes xifres que Gómez ha posat en valor ja que “som la gran ciutat que més diners en ajudes directes ha dedicat als seus autònoms i les seues empreses”.

CONVOCATÒRIA AJUDES ARTISTES FALLERS I CARROSSERS

En segon lloc, la vicealcaldessa i portaveu municipal ha indicat que en la Junta de Govern Local s'ha donat llum verda a la convocatòria d’ajudes destinades a artistes fallers i carrossers 2020 que ascendeixen a 200.000 euros. Un sector que s'ha vist “greument damnificat” per la suspensió de les Falles 2020 amb motiu de la crisi sanitària causada per la COVID-19 i que “han de compensar la Plantà”. D'sta manera, les regidories d'Emprenedoria i Cultural Festiva s'han unit per a compensar a estos artistes fallers i carrossers que hauran de justificar per a optar a la subvenció que “treballen a la ciutat de València, que tenen un local a la nostra ciutat i que van subscriure i van signar la Plantà de les Falles per a 2020”.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a partir de l'endemà a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP). Gómez ha detallat que cada artista faller o carrosser podrà aspirar fins a 5.000 euros.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE