URBANISME
Monday, October 22, 2018

L’Ajuntament rep el projecte per a la regeneració de l’entorn de la Plaça de Ciutat de Bruges

La proposta vol convertir els vianants en protagonistes de l'espai públic

L'Ajuntament ja ha rebut el projecte per a la Regeneració Urbana de l'Entorn de la Plaça de Ciutat de Bruges, Llotja, Mercat Central i Santos Juanes, una proposta que va resultar guanyadora del concurs públic celebrat per a reordenar urbanísticament esta zona emblemàtica del centre històric. El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha assenyalat que ara «s'iniciaran els tràmits perquè els diferents servicis de l'Ajuntament informen el projecte per a la seua posterior aprovació, i poder així començar el procés de licitació de l'obra».

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va convocar un concurs amb la intervenció d'un jurat en diverses fases. En la primera, es van seleccionar tres propostes; en la segona, es van exposar al públic; i, en la tercera, es va realitzar la redacció d'avantprojectes que arreplegaven les aportacions de la participació ciutadana, i es va seleccionar l'avantprojecte guanyador amb la participació d'un comitè d'experts.

El projecte lliurat desenvolupa la proposta guanyadora del concurs. En este sentit, ha assenyalat Sarrià que, «les diferents façanes del mercat condueixen a espais públics totalment inconnexos. La proposta treballa la relació entre tots els espais que componen l'entorn del Mercat Central». Respecte als enclavaments sobre els quals es treballarà, es pretén retornar a l'avinguda de l'Oest «el caràcter d'espai públic com a eix cívic i comercial», amb la incorporació de palmeres i una transició fins a la plaça de Ciutat de Bruges amb paviments per als vianants que pacifiquen el trànsit.

A més, el projecte proposa la recuperació de l'escala de l'antiga plaça del Cementeri de Sant Joan amb un joc de plans del paviment i una graderia que pot emprar-se per a diferents funcions. Quant a «Les Covetes», se suggerix adequar el seu entorn de manera suau i integradora per a transformar-les en un espai de trobada.

Així mateix, s'ha projectat un sistema de pèrgoles en la Plaça de Ciutat de Bruges i elements d'estada a l'entorn de l'antiga plaça del Cementeri de Sant Joan. L'àmbit serà d'ús prioritari per a vianants, per la qual cosa s'ha proposat col·locar la parada de bus de la plaça de la Ciutat de Bruges sota la pèrgola que cobrix l'eixida d'ascensors de l'aparcament. També es pretén distribuir grups d'aparcaments de bicis en el perímetre de tot l'àmbit.

«La millora de l'accessibilitat és un dels objectius de la iniciativa, que pretén crear un espai públic pensat per al vianant», ha asseverat Vicent Sarrià. «El paviment i l'eliminació de determinats elements oferiran un entorn adequat a cadascun dels enclavaments patrimonials», ha afegit.

El termini d'execució estimat per l'equip d'arquitectes que ha elaborat el projecte és de 12 mesos. La superfície sobre la qual es treballa és de 20.660 metres quadrats, i es calcula un pressupost d'execució material de 4.545.200 euros.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE