EMPRENIMENT
Tuesday, July 10, 2018

L’ecosistema emprenedor valencià mostra el seu potencial al Vit Emprén Summit 2018

València, amb més de 500 startups, es consolida com a tercer ecosistema emprenedor d'Espanya després de Madrid i Barcelona

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha inaugurat ‘VIT Emprén Summit 2018’, la cita anual de referència de l'ecosistema emprenedor innovador en la ciutat. «A València donem la benvinguda a totes les persones que vulguen desenvolupar una idea innovadora, som una ciutat oberta que té molt a oferir i que és conscient de les facilitats que precisen projectes com els vostres», ha defensat Sandra Gómez.

En este esdeveniment, organitzat per València Activa a través de VIT Emprén, s'ha realitzat un balanç de les principals accions de la comunitat VIT, que compta actualment amb 500 startups i més de 4.500 membres registrats, que la consoliden com el tercer ecosistema d'Espanya després de Madrid i Barcelona.

‘Vit Emprén Summit 2018’ ha congregat un nombre destacat d'emprenedors, startups, acceleradores, inversors, escoles de negoci, universitats, coworkings, mentors i comunitats de coneixement de la ciutat. Concretament, més de 300 persones han participat en l'esdeveniment.

Durant la jornada s'ha presentat la nova plataforma VLC Tech City, que «permetrà crear un nou model de ciutat innovador i tecnològic basat en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat». En este sentit, Sandra Gómez ha traslladat el seu desig de «situar València com a ciutat referent en innovació i emprenedoria en l’àmbit internacional», alhora que ha destacat la labor de VIT Emprén, «una comunitat clau per a l'ecosistema innovador valencià, que està més viu que mai».

Este fòrum, clau per a l’emprenedoria valenciana, ha reunit alguns dels speakers internacionals més influents, procedents de llocs clau com ara Silicon Valley o Massachusetts, epicentres del desenvolupament tecnològic i la innovació. La ponència de tancament ha sigut de Cynthia Barnhart, rectora del MIT (Massachusetts Institut of Technology), que en la seua intervenció ha compartit algunes de les experiències més destacades en matèria d’emprenedoria de la seua prestigiosa universitat.

BALANÇ I FUTUR DE VIT EMPRÉN

En l'últim any, amb l'objectiu d'internacionalitzar l'ecosistema emprenedor valencià, s'ha fomentat la participació i promoció en fires com ara 4YFN a Barcelona, juntament amb la realització de missions d'estudi i comercials, com la del passat mes d'abril a Silicon Valley.

També s'han desenvolupat diferents accions formatives, com ara la Woman Edition o cursos de programació com ara el Talent Coder Femení. Igualment, enguany s'ha premiat el talent emprenedor en els premis València Startups Awards i s'ha celebrat l'esdeveniment internacional Startup Sesame Summit.

Pel que fa a accions futures convé destacar la pròxima participació de VIT Emprén en la missió Tel Aviv DLD Innovation Festival, una nova missió a Silicon Valley. Com a principal novetat, «celebrarem el València Startup Market, un esdeveniment que convertirà un dels punts més emblemàtics de la ciutat en un gran aparador per a les startups de la comunitat VIT Emprén», ha destacat Gómez.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE