URBANISME
Monday, October 24, 2016

L'EMPRESA MUNICIPAL AUMSA EQUILIBRA EL SEU PRESSUPOST, DESPRÉS DE 24 ANYS DE GESTIÓ AMB DÈFICIT

Vicent Sarrià destaca la bona gestió de l'empresa, que este mes complix 30 anys des de la seua constitució

El pressupost per al 2017 de l'empresa municipal AUMSA, aprovat hui, s'incrementa més d'un 60%, i passa de 4,6 a 7,8 milions d'euros, “però tot això fa sense necessitar cap aportació municipal per a cobrir el dèficit, que el passat any va ser de 900.000 euros a causa de l'herència rebuda de l'anterior Govern municipal, i per al 2017 serà de zero euros ja que la bona gestió realitzada per l'empresa pública ha aconseguit equilibrar els comptes”.

Així ho ha explicat hui el regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda i president del Consell d'Administració d'AUMSA, Vicent Sarrià, qui ha subratllat que “durant els últims anys de govern del PP es va produir una absència total d'encàrrecs municipals a l'empresa, la qual cosa li va suposar un empobriment econòmic abocat al dèficit pressupostari que, posteriorment, l'Ajuntament havia de cobrir, via pressupostos municipals.

AUMSA va ser creada a l'octubre de 1986, fa ara 30 anys, amb l'objectiu de revitalitzar Ciutat Vella. “Això és una cosa –ha assegurat l'edil– en la qual els anteriors governs municipals del PP han fracàs, i que en tan sols 18 mesos del nou Govern municipal ja s'ha produït un important canvi de tendència, la qual cosa es reflectix en l'increment de més de 400 nous veïns en el districte.

“AUMSA ha rebut encàrrecs municipals i, a més, ha centrat el seu objectiu en la construcció i rehabilitació de vivendes principalment en la Ciutat Vella”. De fet, Sarrià ha anunciat que en la 7m modificaciónd e crèdits que s'aprova en la sessió plenària de dijous que ve es transferiran a AUMSA 550.771 euros per a l'adquisició de sòl o immobles en el centre històric per a promoure vivenda pública.

Això suposa una “aposta clara i decidida per a invertir en un dels majors i millors centres històrics d'Europa”. A més d'esta inversió en gestió directa de vivenda, s'han adjudicat les obres per a la construcció de dos edificis en el carrer de la Tapineria, 20 i 22, i està prevista la construcció de 20 vivendes més al llarg de 2017.

Quant als encàrrecs municipals, AUMSA està gestionant la revisió detallada del PGOU; el nou planejament del Cabanyal que en breu eixirà a licitació; el planejament refós de Ciutat Vella ja adjudicat; l'adequació de l'entorn de l’antiga Fàbrica de Tabac a la nova realitat que permetrà la reconstrucció de les naus laterals i posterior; la rehabilitació i adequació per a centre de majors de l’antiga Fàbrica d’Oli de Marxalenes o la urbanització del carrer del Riu Bidasoa a Torrefiel en un PAI que va ser abandonat per l'agent urbanitzador.

LA REHABILITACIÓ DEL CASINET DEL CABANYAL

Durant la seua trobada amb els mitjans de comunicació, el regidor Vicent Sarrià ha anunciat que el Consell d'Administració d'AUMSA ha aprovat també el plec de condicions per a licitar les obres de rehabilitació del Casinet, situat en el carrer de Josep Benlliure del Cabanyal, “un dels tants projectes paralitzats per l'anterior govern municipal”.

La licitació de les obres és per 1.038.162 euros, i el termini d'execució és de 18 mesos, per la qual cosa quedarà definitivament rehabilitat i en ús abans de finalitzar l'actual mandat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE