Wednesday, April 8, 2020

LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS TRASLLADEN ELS CONTACONTES INFANTILS ALS CANALS ONLINE

Laia Contacontes i Mar Benegas també oferiran contingut per a públic adult sobre com animar als fills i filles a llegir

L’habitual programació de contacontes per al públic infantil que es realitzaba a les Biblioteques Municipals de València es trasllada als canals de comunicació en línia de la mà de Laia Cuentacuentos i Mar Benegas, que, a més, afegeixen contingut per a públic adult sobre com animar als fills i filles a llegir. Els divendres d’abril i maig a les 18:00 hores, Laia Cuentacuentos s´emetrà en directe en el compte d’Instagram @bibliotequesmunicipalsvlc una sessió d’entre 20 i 30 minuts de contes per als xiquets i xiquetes, “amb l'objectiu d'ensenyar-los, de manera divertida, valors de diversitat, igualtat o ecologisme”.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que “seguim posant en marxa diferents alternatives amb les que fomentar l'hàbit de la lectura i promoure que els més xicotets s'acosten al món dels llibres d'una manera amena”. D’esta manera, a través de les sessions de contacontes, “continuarem oferint este servici utilitzant les possibilitats que ofereixen les xarxes socials”, ha afegit. Així mateix, la regidora ha informat que periòdicament es penjarà el calendari i l'horari de les activitats en les xarxes de les Biblioteques Municipals.

Per altra banda, en paraules de la contacontes i co-gestora de l’equip de professionals de l’animació lectora Rebombori Cultural, “amb estes sessions d'animació infantil, pretenem retornar a les famílies l'espai d'oci i aprenentatge pedagògic que els més xicotets de la casa han perdut per la crisi sanitària de la COVID-19”.

La narradora oral i escriptora Mar Benegas tambè amenitzarà el confinament a casa amb vídeo sessions d'animació lectora de 20 minuts per a tota la família que es penjaran en els comptes de Facebook, YouTube i Instagram de les Biblioteques Municipals de València.

Els dilluns 13 i 27 d’abril s’estrenaràn a les 12:00 hores sessions per a públic adult sobre qué llibres infantils triar i com disfrutar de la poesía en familia. El 15 d’abril i els tres dimecres següents es penjaran videos amb contes i poemes per a xiquetes i xiquets de distintes franges d'edat, des dels 3 fins als 10 anys. Segons Mar Benegas, “traslladem les activitats a la pantalla perquè les biblioteques continuen sent un servici públic que ha de crear un espai de trobada. La ficció i la poesia exercixen una tasca essencial donant a xiquetes i xiquets cert grau de normalització de la situació de confinament”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE