PROTECCIÓ CIUTADANA
Tuesday, September 26, 2017

Les noves dependències policials del Cabanyal estaran entre els carrers d’Escalante i Josep Benlliure

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha explicat hui als veïns i veïnes que el nou quarter s'instal·larà esta setmana de manera indefinida

Esta mateixa setmana, la Regidoria de Protecció Ciutadana adequarà les noves dependències de la Policia Local al barri del Cabanyal. Serà entre els carrers d’Escalante, 198-200, i Josep Benlliure, 165-167, en un espai acordat amb el veïnat, després de l'estudi d'operativitat realitzat pel cos policial. Així ho ha explicat este matí la regidora Anaïs Menguzzato, durant la reunió que ha mantingut amb els i les residents en la zona i representants de col·lectius ciutadans.

Es tracta d'unes instal·lacions habilitades sobre un espai de 300 metres quadrats que, per la seua ubicació en la denominada ‘zona zero’, s'espera que tinguen gran visibilitat i produïsquen un marcat efecte dissuasiu. Així mateix, la regidora ha destacat l'operativitat i la capacitat de maniobra que permetrà este espai als agents. Les dependències funcionaran de manera indefinida.

Menguzzato ha celebrat hui una reunió conjunta amb les entitats veïnals, socials i els responsables de la Sèptima Unitat de Districte de la Policia Local, la del Marítim, per a donar-los a conéixer les novetats. Les dependències, ha assegurat la regidora, seran ubicades i començaran a funcionar esta mateixa setmana, una vegada s'ultimen els últims detalls d'habilitació.

“L'objectiu”, ha explicat la delegada, “és ser més efectius en el nostre treball.” Per a això, per exemple, s'ha decidit millorar els torns, de manera que el treball de matí, que realitzen 3 policies de barri, inclourà també servicis com a acompanyament dels servicis municipals de neteja, o control de menors per a evitar casos d'absentisme escolar. A més, es millorarà i reforçarà amb més agents l'acció en la franja vesprada-nit, quan es detecten més conflictes i problemes de convivència.

De manera paral·lela, “volem mantindre la comunicació constant entre el treball de la Policia Local i dels Servicis Socials municipals”, ha assegurat Menguzzato, qui ha recordat que “les persones que reben ajudes municipals també tenen obligacions compromeses; i per això és important el treball de connexió entre Policia i Servicis Socials per a ser més efectius i transformadors en la nostra tasca”.

Durant la presentació de les dependències davant dels mitjans de comunicació, la regidora de Protecció Ciutadana s'ha referit també a la labor de tancament de ferralleries, de les quals ja s'han precintat les de major volum. “Açò ha sigut molt ben valorat pels veïns, perquè ha redundat en millores”, ha assenyalat Menguzzato, “però ara ens trobem amb una altra realitat: que algunes que queden per tancar són usades com a vivendes i, en molts casos, hi ha menors. Això fa que el treball siga més complex i més llarg, perquè ja no es tracta només d'una actuació dels servicis de Policia i d'Activitats, que són més àgils, sinó que també cal actuar en col·laboració amb els Servicis Socials”. Així mateix, en les últimes setmanes s'han alliberat 11 immobles municipals, també en coordinació amb Servicis Socials, “que s'han recuperat i que seran rehabilitats en breu”.

“Tot açò respon al compromís adquirit amb el barri, que esperem que done fruit”, ha conclòs la regidora. Les dependències s'instal·len de manera indefinida, la qual cosa suposa ampliar el nombre d'agents destinats al Cabanyal.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE