Sunday, July 10, 2022

Les noves oficines de Plan Cabanyal recuperen un edifici degradat en el cor del barri

Sandra Gómez ha visitat l'edifici, que se situa al carrer Amparo Guillem, i la rehabilitació del qual començarà este estiu

La vicealcaldessa de València i responsable de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat l'edifici on se situaran les noves oficines del Plan Cabanyal, la rehabilitació del qual començarà este estiu. “Es tracta d'una intervenció que ens permetrà recuperar un edifici que s’encontrava en estat de degradació en una de les zones més simbòliques de la recuperació del barri”, ha destacat.

L'edifici es troba al carrer Amparo Guillem i té tres façanes que donen a este mateix carrer, i als carres del Progrés i de José Benlliure. Gómez ha afirmat que el projecte consistix en la rehabilitació d'un edifici residencial de 1952 i la transformació en un edifici d'oficines i, per tant, “serà un instrument de regeneració urbana i social, ja que durà dotacions públiques a esta zona”. En esta línia, Gómez ha posat en valor totes les actuacions que s'han dut a terme “especialment en l’anomenada zona zero, que ara torna a ser el cor d'un barri que batega amb força”.

L'edifici consta de planta baixa i ds plantes altes, a més d'un volum sobre coberta en el qual es troben dos trasters i la caixa d'escala. A més, conté paviments de mosaic Nolla en les plantes primera i segona, en bon estat de conservació, que es preveu conservar. La superfície útil total és de 474,60 m², compta amb un pressupost de 468.073,11€ i el termini estimat de les obres és de 7 mesos.

Les obres adapten l'edifici per al canvi d'ús de residencial a administratiu i s'ha previst la rehabilitació de tot l'edifici excepte els locals de la planta baixa, plantejant en tot l'edifici una distribució i instal·lacions completament noves.

En la planta baixa es generen dos locals, en els quals no s'intervé i als quals no s'atribuix cap ús, i que podran ser utilitzats per la promotora o cedir-se a altres entitats. En les plantes primera i segona es desenvolupa el programa d'oficines. En planta primera se situen les zones d'atenció al públic; i en la planta segona, els despatxos i sales d'administració.

En la planta de cobertes es manté el cassetó d'escala i els dos trasters existents, els quals seran utilitzats com com a arxiu, quart de neteja i per a albergar maquinària de les instal·lacions. Al pati existent adossat a la mitgera, s'ha previst la instal·lació d'un ascensor. Totes les instal·lacions de l'edifici seran noves, i per a millorar l'eficiència energètica actual, es preveu la col·locació d'aïllaments en façana i en coberta.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE