Wednesday, September 18, 2019

LES OBRES DE REURBANITZACIÓ I REVITALITZACIÓ DE LA PLAÇA DEL ROSARI, AL COR DEL CABANYAL, CONCLOURAN ABANS DE FINALS D’ANY

L'actuació s'emmarca en els treballs de regeneració urbana del barri que s'ha intensificat en els últims dos mesos, amb una inversió d'1 milió d'euros

La plaça del Rosari del Cabanyal "es convertirà, en uns quatre mesos, en una plaça pública per a la reunió i la convivència", segons ha anunciat hui la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, durant la visita que ha realitzat, abans de l'inici de les obres de remodelació d'este espai emblemàtic que acull el teatre El Musical i l'església del Rosari. El projecte de reurbanització, que contempla, entre altres treballs, la substitució de la font central per un altra de sòl, i la revitalització de la zona, en general, es dura a terme amb un pressupost de quasi 150.000 euros, i s'emmarca en les obres de regeneració urbana del barri, que s'ha intensificat en els últims dos mesos, amb una inversió d'1 milió d'euros.

Concretament, l'actuació es durà a terme amb un pressupost de 148.600,00 euros i un termini d'execució de quatre mesos. A més de substituir l'actual font central, s'adequarà el paviment del perímetre de la plaça per al seu ús per als vianants i es col·locarà nou mobiliari urbà, d'acord amb la urbanització del barri i amb criteris estètics i funcionals, és a dir, que hi haurà elements que serviran de seients. També es conservaran les palmeres existents i es recuperarà una quarta que existia antigament.

La vicealcaldessa Sandra Gómez ha explicat que la remodelació fonamental se centrarà en la zona que actualment ocupa la font central que ha quedat en desús, "i per això se substituirà per una font seca o de sòl, que alliberarà una gran part de l'espai que es podrà utilitzar per a satisfer la necessitat de reunió, celebració i trànsit que demanda el veïnat, sense renunciar a tenir una làmina d'aigua com a element representatiu que a més refresque l'espai durant l'estiu".

"L'objectiu d'esta intervenció urbanística és recuperar un espai públic de qualitat per als ciutadans, prioritzar l'ús per als vianants enfront dels vehicles que actualment ocupen la plaça de forma il·lícita i generar un espai públic diàfan, habitable i accessible a totes les persones", tal com ha recordat Sandra Gómez.

Després de donar compte d'esta actuació, la regidora ha recorregut altres carrers del Cabanyal en les quals l'Ajuntament ja ha executat treballs de reurbanització, com per exemple, l'avinguda del Mediterrani o el carrer del Doctor Lluch. També ha visitat altres vies, per a comprovar l'evolució d'altres obres, com les que es duen a terme al carrer Sant Pere, les de la plaça Lorenzo de la Flor, i les del tram del carrer Vicent Brull, comprés entre Vicent Gallart i l'avinguda del Mediterrani, obert hui al trànsit rodat.

Per últim, la vicealcaldessa ha aclarit que la reurbanització dels carrers del Cabanyal és una de les distintes mesures que l'Ajuntament du a terme "per lluitar amb la degradació del barri i amb el fi de revitalitzar i dignificar-lo". "És necessari retornar la vida al barri i això passa pel fet que les seues cases i els seus carrers tinguen vida social i convivència", ha conclós.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE