URBANISME
Tuesday, November 28, 2017

Les obres del C/ Sant Vicent posaran en valor la Via Augusta romana

El Camí de Sant Vicent també quedarà reflectit després de la reurbanització

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha anunciat l'inici de les obres complementàries de reurbanització en el carrer de Sant Vicent Màrtir, tram comprès entre la plaça de l'Ajuntament i la plaça de Sant Agustí, que posaran en valor la Via Augusta romana i l'antic Camí de Sant Vicent.

Entre les actuacions previstes, que van començar divendres passat, es troba la col·locació de bancs i l'adequació dels ja existents entre la plaça de l'Ajuntament i el carrer de Periodista Azzati. Tots estos bancs inclouran els logos corresponents a Ajuntament de València, Via Augusta i Cornucopia (com a símbol de Valentia, ciutat romana), o bé els logos corresponents a Ajuntament de València, Via Augusta i Camí de Sant Vicent.

A més, es crearà una pàgina web explicativa i es disposaran codis QR en diversos punts del carrer que enllaçaran amb la mateixa perquè la ciutadania i els visitants coneguen millor la història de la via. Esta informació estarà disponible en valencià, castellà i anglès.

Al mateix temps, es disposaran en la franja de mobiliari urbà, uns mil·liaris de pedra d'altura mínima de 0,70 metres i un diàmetre de 0,30 m, amb el símbol i text de la Via Augusta, i amb un codi QR en la seua part superior, representant així el traçat d'esta via.

Una altra de les actuacions consisteix en la col·locació de plaques indicadores de la ciutat romana (Valentia), Via Augusta i Camí de Sant Vicent. Seran plaques circulars de bronze, que se situaran en ambdues voreres, en zones d'itineraris per als vianants.

També, se situaran panells i cartells informatius i explicatius de la Via Augusta i del Camí de Sant Vicent, amb les corresponents referències històric-arqueològiques, així com elements tipus QR. Estos també contindran els textos en els tres idiomes.

A més, es realitzarà la posada en valor d'aquelles restes arqueològiques relacionades amb la Via Augusta que pogueren aparèixer durant l'execució de les obres de reurbanització. El pressupost total d'execució de les obres ascendeix a 56.914,38 euros, amb un termini d'execució estimat en dues setmanes.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE