URBANISME
Thursday, October 20, 2016

LES OBRES DEL PAI PALLETER PERMETRAN LA REGENERACIÓ D’UNA ÀREA DE MÉS DE 5.000 METRES QUADRATS

Vicent Sarrià es mostra satisfet per l’eliminació del que era un dels colls de botella urbanístics més conflictius de la ciutat

El nostre regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha visitat hui les obres del PAI Palleter, que permetran l’eliminació de colls de botella urbanístics i la regeneració d’una àrea de més de 5.000 metres quadrats. Estes obres es van iniciar fa uns mesos, després de resoldre tots els obstacles que han tingut paralitzat durant quinze anys el programa d’actuació integrada (PAI).

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, que ha realitzat la visita al costat de tècnics municipals i representants de l’agent urbanitzador i la mercantil urbanitzadora BECSA, ha recordat que l’edificabilitat del sector és de 16.888 metres quadrats, la qual cosa significa la construcció de més d’un centenar de nous habitatges, més els corresponents aparcaments subterranis i baixos comercials, que genera un nou viari de 1.486 metres quadrats.

“Hem visitat les obres del carrer del Palleter una vegada desbloquejat el pla d’actuació integrada, i vull expressar la meua satisfacció que l’eliminació del que era un coll de botella urbanístic a Extramurs, que acumulava dècades de retard i era un dels més conflictius de la ciutat, per fi siga una realitat i es produïsca una millora per al barri i per a l’entorn molt important”, ha recalcat Vicent Sarrià.

La seua eliminació, a més, suposarà la construcció de 110 nous habitatges més baixos comercials. Sarrià ha recordat que el coll de botella de Palleter “impedia la continuïtat del carrer i obligava els veïns a llargs desplaçaments. Amb els enderrocaments, l’obertura i la urbanització s’acabarà amb una zona de degradació significativa en un barri cèntric de la ciutat”.

El PAI de Palleter es va adjudicar per acord plenari de 29 de juny de 2001 i al febrer de 2005 es va acordar cedir la condició d’agent urbanitzador a Promotora de Urbanizaciones Palleter SL, que invertirà en la urbanització més d’1,6 milions d’euros.

Part del retard en l’inici dels treballs ha estat motivat per diferents recursos i sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Per acord plenari de 26 de maig de 2006 es va aprovar provisionalment el pla de reforma interior, l’objecte del qual és la delimitació de la unitat d’execució en sòl urbà denominada “Palleter”. El programa per al desenvolupament de l’actuació integrada va ser aprovat definitivament per la Generalitat en 2008.

A pesar d’haver-se aprovat el projecte d’urbanització al novembre de 2013, l’inici de les obres ha estat paralitzat per diferents problemes amb Iberdrola i altres empreses de subministrament, fins que han sigut resolts tots els obstacles per a poder començar les obres.

El regidor Sarrià, després de visitar la zona, ha assenyalat que la transformació urbanística d’esta part del districte d’Extramurs serà notable i ha destacat que les obres finalitzaran el pròxim mes d’abril. “Finalment s’està reformant una zona molt degradada amb edificacions obsoletes en estat ruïnós, la qual cosa suposarà una millora per a tot l’entorn, a més de la resolució d’un dels conflictes urbanístics que més queixes veïnals ha provocat durant estos últims 15 anys”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE