MEMÒRIA HISTÒRICA
Thursday, October 29, 2015

L'IES MALILLA PARTICIPARÀ A L'HOMENATGE A LES VÍCTIMES DEL NAZISME A MAUTHAUSEN

L’Amical de Mauthaussen destaca que seria el primer institut de València a visitar el camp de concentració

El primer tinent d'alcalde, Joan Calabuig, ha rebut este matí en l'Ajuntament a una representació de l’Amical de Mauthaussen i del Grup per la Recuperació de la Memòria Històrica, que li han donat a conèixer el projecte de col·laboració amb un dels centres d'Educació Secundària de la ciutat.

Tal com han explicat, ambdues entitats estan immerses en el desenvolupament d'un projecte en col·laboració amb l'IES Malilla, pel qual l'alumnat del centre podrà visitar el camp de concentració de Mauthaussen i presenciar l'homenatge anual a les víctimes del nazisme. Així li ho ha explicat Blas Mínguez al primer tinent d'alcalde, com a membre de l’Amical de Mauthaussen; i Matías Alonso, coordinador del Grup per la Recuperació de la Memòria Històrica.

Tots dos han anunciat que en els pròxims dies presentaran a l'alcalde de València, Joan Ribó, una sol·licitud formal perquè recolze la participació d'este institut en el projecte, i Calabuig els ha trasllat la disposició de l'Ajuntament “a col·laborar amb la iniciativa”.

Segons han explicat, es tracta d'una commemoració que es duu a terme cada any en este antic camp de concentració situat en territori d'Àustria, on hi acudeixen joves de diferents països, que tenen oportunitat de conèixer l’empremta històrica del que ha sigut sens dubte un dels llocs més terribles de la història de la humanitat.

El camp de concentració de Mauthaussen era popularment conegut com el ‘camp dels espanyols’ a causa de l'alt nombre de refugiats procedents d'Espanya que va rebre. Des dels primers 400 que hi van arribar un 6 d'agost de 1940 procedents del camp de presoners de guerra de Moosburg, van passar per Mauthaussen un total de 7.532 republicans, dels quals 4.816 no van aconseguir sobreviureCercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE