DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC
Monday, May 21, 2018

Llancem una línia d’ajudes a les indústries culturals i creatives per 100.000€

Gómez: «Amb estes ajudes volem enfortir un sector que para nosaltres és estratègic i aporta valor afegit a la ciutat»

L'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València ha llançat, a través de València Activa, la convocatòria de les ajudes ‘Consolidart 2018’ amb l'objectiu de contribuir a la consolidació i enfortiment de les empreses que es dediquen a les indústries creatives i culturals. Amb estes ajudes municipals es dóna suport a les indústries en el seu creixement i s'afavorix la seua continuïtat i estabilitat en el teixit empresarial d’este sector en la ciutat de València. La quantia total de les ajudes ascendix a 100.000 euros, amb un import màxim de 5.000 euros per persona o entitat beneficiària.

La responsable de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat que «l'objectiu d'estes ajudes és donar suport a un dels principals sectors afectats per la crisi, un sector estratègic de l’economia valenciana que aporta un valor afegit a la nostra ciutat». Gómez ha ressaltat que «un dels principals problemes que patix el sector de la cultura a València és poder generar ocupació estable i de qualitat».

Este programa d'ajudes va dirigit a un gran nombre d'activitats empresarials, com el manipulat de vidre i fabricació de productes ceràmics, la fabricació i confecció de calçat i peces de vestir, el disseny gràfic o els servicis de publicitat i relacions públiques. Així mateix, també es dirigixen als i les professionals que desenvolupen activitats artístiques, en l'àmbit del cinema, el teatre, el circ, el ball o la música.

«En l'actualitat, els nous models d'economia i evolució digital han atorgat un paper central a les indústries creatives i culturals (ICC), les quals s'estan convertint en un sector fonamental per al desenvolupament productiu, la competitivitat i l'ocupació», ha exposat Gómez. En este sentit, «és necessari destacar que les ciutats amb major índex de creativitat registren al seu torn una taxa de creixement econòmic més elevada», ha dit la regidora.

ALTRES AJUDES MUNICIPALS

A més de les recentment aprovades ajudes ‘Consolidart’, el consistori treballa en l'aprovació de quatre tipus d'ajudes municipals més: les ajudes ‘València Activa Crea’, destinades a donar suport i fomentar les indústries creatives i culturals; les ajudes ‘València Activa Emple, que el seu objectiu és fomentar l'ocupació estable i de qualitat; les ajudes ‘València Activa Emprén’ dirigides a idees i projectes emprenedors; i les ajudes ‘València Activa Impuls Econòmic’, la finalitat de les quals és donar suport a l'activitat econòmica de la ciutat de València. En 2017 el consistori va destinar un total d'1.460.000 euros a ajudes a projectes empresarials i emprenedors.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE