Friday, September 13, 2019

MÉS DE 500 PERSONES CONTINUEN PREPARADES I DISPOSADES PER A ATENDRE QUALSEVOL CONTINGÈNCIA A LA CIUTAT DE VALÈNCIA

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, envia un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i li demana que s'informe únicament pels canals oficials

Este matí s'ha reunit novament el gabinet de crisi per a abordar els últims aspectes del pla d'emergència contra inundacions i tancar «alguns aspectes que teníem pendents», segons ha informat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano. Tots els servicis d'emergència i d'assistència de l'Ajuntament de València estan preparats i disposats per a afrontar les possibles contingències que poden produir-se, alhora que s'han pres mesures com el tancament de col·legis, parcs i cementeris, la neteja d'embornals o dels passos inferiors urbans. Es demana precaució i evitar circular amb vehicles privats.

«Estem esperant esdeveniments que puguen produir-se a partir de les 13 hores. Més de 500 persones, entre Policia Local, Bombers, Protecció Civil i Creu Roja, estan preparades per a atendre qualsevol contingència o emergència a la ciutat de València», ha assegurat Aarón Cano, que ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania.

«Ja hem donat l'ordre de desplegar efectius en determinades zones del territori de la ciutat, especialment en aquelles que considerem més vulnerables, com els pobles del Sud i del Nord, on tenim personal sobre el terreny que ens pot comunicar qualsevol contingència per mínima que siga», ha afegit Cano. «L'objecte principal de tot este desplegament és evitar qualsevol problema personal arribat el cas de grans índexs de pluviometria. Seria un èxit no haver de salvar a cap persona, el millor senyal que tot ha funcionat perfectament».

El regidor de Protecció Ciutadana ha demanat a la ciutadania que «seguisca els canals de comunicació oficials: AEMET, 112, Ajuntament de València, Policia i Bombers, i no es deixe portar per informacions que li puguen arribar per xarxes socials de canals que no siguen oficials i per les quals puguen discórrer bul·lós que generen situacions d'alerta».

Després d'esta reunió en la seu central de la Policia Local, la regidor Elisa Valía, ha informat que des de la delegació del Cicle Integral de l'Aigua «estem facilitant informació al minut als responsables del protocol d'emergència perquè tinga dades en temps real i puguen prendre les decisions més convenients. Estem monitorant totes les estacions de bombament i tots els punts més vulnerables que tenim ben identificats des dels episodis intensos de pluja de l'any passat».

MÀXIMA PRECAUCIÓ I MESURES PREVENTIVES

Des de l'Ajuntament s'estan seguint les directrius de AEMET per a esta situació d'alerta roja en la qual es demana la màxima precaució i la presa de mesures com evitar circular amb vehicles privats o evitar el pas per zones d'alineat d'arbratge. Es recorda igualment que el 112 és el telèfon perquè la ciutadania puga comunicar els problemes que detecte.

A més del tancament dels centres educatius durant la jornada en tota la ciutat, des de l'Ajuntament s'ha ordenat el tancament de tots els parcs, així com els horts urbans i els cementeris, i s'estan escometent mesures preventives com la neteja de reixetes dels embornals, la posada a punt de bombes de buidatge. Igualment s'ha repassat la neteja dels passos inferiors urbans per a reduir els riscos d’emboc de les reixetes i embornals. Finalment, en l'Albufera 15 bombes de desaigüe estan preparades per a mantindre el nivell del llac a un nivell acceptable de cara a possibles avingudes.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE