OCUPACIÓ
Sunday, June 10, 2018

Més de mil persones troben ocupació a València en el mes de maig

Valoració de les dades de l'atur del mes de maig a la ciutat de València

Durant esta legislatura l'atur registrat s'ha reduït un 19,2 %, en passar de 69.035 persones aturades a 55.814. El nombre de contractes entre el col·lectiu jove ha augmentat un 24,3 % respecte al mes anterior, i un 41,7 % des de l'inici de la legislatura.

Segons estes dades del Servici d'Ocupació Pública Estatal (SEPE), el nombre de persones aturades a la ciutat de València ha descendit en més de mil entre abril i maig de 2018, en passar de 56.943 a 55.814 persones. En els últims dotze mesos l'atur registrat a la ciutat de València ha caigut en més de quatre mil persones, i des de l’inici de legislatura, en més de tretze mil, per la qual cosa, amb estes xifres, es consolida la tendència positiva de creació d'ocupació.

Les xifres, que ha fet públiques hui la primera tinent d'alcalde i regidora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, després donar compte dels assumptes tractats en la Junta de Govern Local, conviden a «un optimisme prudent». «Nosaltres seguirem treballant per a disminuir les taxes de desocupació i generar ocupació de qualitat, tenint en consideració els perfils sociodemogràfics de les persones en el disseny de les polítiques actives d'ocupació i oferint una àmplia gamma de servicis personalitzats».

CONTRACTACIÓ

Quant als contractes generats en el mes de maig, destaca el nombre de contractes entre el col·lectiu jove, un dels més castigats tradicionalment dins de les dinàmiques del mercat laboral, que ha augmentat un 24,3 % respecte al mes anterior, i un 41,7 % des de l'inici de la legislatura.

Les xifres de contractació entre el col·lectiu de persones majors de 45 anys també són molt positives, doncs la xifra de contractes signats en el mes de maig ha crescut quasi un 21 % des d'abril d’enguany i gairebé un 50 % des de juny de 2015.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible ha mostrat la seua satisfacció amb estes xifres, «doncs mostren una evolució favorable del mercat de treball. Les noves dades del mes de maig ens indiquen que anem en la bona direcció, que les nostres polítiques d'ocupació són efectives. Encara així, no ens desviarem del nostre objectiu principal, que és treballar perquè totes les persones tinguen una oportunitat, especialment els grups més desfavorits», ha subratllat.

Pel que fa al tipus de contractes, ressalta la dada positiva en la creació de contractes indefinits, que ha augmentat un 73 % des de l'inici de la legislatura, mentre que l'avanç dels contractes temporals ha estat més moderat i s’han situat en el mateix període en un 20,6 %.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE