Monday, January 28, 2019

Oberta la inscripció per a participar en la VI Llançadora d'Ocupació de València

Les persones interessades a participar tenen de termini per a inscriure's fins el pròxim 6 de març

L'Ajuntament de València renova la seua col·laboració amb la Fundación Santa María la Real i la Fundación Telefónica per tal de posar en marxa la VI Llançadora d'Ocupació de València. Es tracta d'una iniciativa de caràcter gratuït, que servirà per a ajudar 20 persones desocupades a activar i optimitzar la seua busca de treball amb noves tècniques i eines.

Les persones interessades a participar en esta iniciativa, que en anys anteriors ha registrat una mitjana d'inserció laboral del 60%, disposen fins el pròxim 6 de març per presentar la seua inscripció en la web de Llançadores i en el Centre Municipal d’Ocupació i Formació Emili Baró. Els participants comptaran amb l'acompanyament i orientació d'un tècnic especialitzat, en una iniciativa cofinançada per de el Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

Poden participar homes i dones de 18 a 60 anys en situació de desocupació, siga quin siga el seu nivell d'estudis i la seua procedència laboral, i tinguen o no experiència prèvia. Esta nova Llançadora d'Ocupació de València és la sisena que funcionarà a la ciutat, després de les edicions dels anys 2014 i 2018. Les experiències prèvies han registrat bons resultats, ja que una mitjana del 60% dels seus participants va modificar la seua situació laboral, o bé van trobar treball per compte aliè, van promoure el seu propi negoci, o van cursar certificats de professionalitat amb accés a pràctiques laborals.

La llançadora, que començarà a funcionar al març, oferirà 20 places de participació, amb l'objectiu de configurar un equip com més variat i heterogeni possible per tal que entre els seus integrants no existisca competència a l'hora de buscar treball, sinó que compartisquen coneixements i experiències, i aposten per una cultura col·laborativa per a impulsar el seu accés al mercat laboral.

Les 20 persones seleccionades es reuniran diferents dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l'Ajuntament, amb la guia i orientació d'un tècnic especialitzat de la Fundación Santa María la Real. Durant les sessions de treball realitzaran activitats diverses per a optimitzar la seua cerca de treball: tallers d'autoconeixement i intel·ligència emocional per a aprendre a fer un pla de busca de treball i enfocar el seu objectiu; actualització i modernització de currículums; simulacions d'entrevistes de treball i processos de selecció grupal.

A més, aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal; elaboraran un mapa d'ocupabilitat, realitzaran visites a empreses, i organitzaran trobades amb reclutadors i experts per a aconseguir la seua inserció laboral.

«NO ÉS UNA AGÈNCIA DE COL·LOCACIÓ»

Tal com subratllen els seus organitzadors, la Llançadora «no és una agència de col·locació on es dóna treball als participants». És un programa intensiu per a orientar a persones desocupades a activar i optimitzar la seua busca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acosten al teixit empresarial. Amb este esquema han funcionat més de 500 llançadores d'ocupació per tot el país, amb més de 11.000 participants, dels quals el 60% ha modificat i millorat la seua situació laboral.

Les persones interessades a participar en el programa podran inscriure's fins el pròxim 6 de març, a través de la pàgina web de Llançadores (https://lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o de manera presencial, al Centre Municipal d’Ocupació i Formació Emili Baró (Carrer Emilio Baró, 89), en horari de 9 a 14 hores. També podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 96 208 3632.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE