Protestes en les mascletaes
Sunday, March 4, 2012

Pilar Calabuig demana a l'Ajuntament que òbriga un espai de diàleg per a reconduir les Falles

Els socialistes consideren que la crítica és legítima però no els insults

La regidora del grup municipal socialista Pilar Calabuig ha demanat a l'Ajuntament que "obriga un espai de diàleg que permeta reconduir la situació per a no perjudicar el desenvolupament de les Falles". A més, ha considerat que "la crítica és legítima" però ha censurat "els insults cap a les falleres o cap a qualsevol altre".

Pilar Calabuig ha asseverat que els socialistes "reprovem els insults" i ha fet una crida a l'equip de govern i a totes les forces polítiques perquè "ningú contribuïsca a alimentar la crispació" i facen "un exercici de responsabilitat i serenitat". "Les Falles son un sector clau per al desenvolupament econòmic i cultural de València" on, ha explicat, "treballen més de 7.500 persones i té un impacte econòmic sobre la ciutat de 700 milions d'euros". Per açò, ha insistit a "obrir un espai de diàleg que permeta reconduir aquesta situació per a conjugar la crítica legítima dels qui pateixen l'atur, les retallades i veuen amb desesperança el seu futur, amb el desenvolupament d'una festa que és patrimoni del poble valencià".


"La tensió està en el carrer i les Falles no son alienes a ella", ha assenyalat i ha ha advertit que "seria un error que el Partit Popular s'escudara darrere de las falleres per a criminalitzar unes protestes" que, ha emfatitzat, "no estan dirigides contra elles, sinó contra les seues decisions polítiques".

Pilar Calabuig ha remarcat que "el carrer és de tots" i que els ciutadans i ciutadanes estan "en el seu legítim dret de manifestar el seu malestar davant la gravetat de la situació econòmica i de les mesures que estan adoptant tant l'Executiu central, com la Generalitat Valenciana". També ha assenyalat "les duríssimes càrregues policials contra els estudiants que van tenir lloc fa unes setmanes i que els regidors del PP amb l'alcaldessa de València al capdavant es van negar a reprovar en el passat ple municipal".

L'edil socialista ha recordat que 2010 la ex-vicepresidenta del Govern Maria Teresa Fernández de la Vega "va ser esbroncada". A este respecte, ha apuntat que "sembla que estava tot organitzat. Van parar la música dos minuts abans que començara la mascletà i segons sembla un assessor del Partit Popular es trobava organitzant la xiulada de suposats militants i simpatitzants que, casualment, també van anar a aplaudir després al aleshores president del PP, Mariano Rajoy”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE