TURISME
Thursday, November 22, 2018

Policia local i Generalitat col.laboraran en el control i sanció dels apartaments turístics il.legals

Ajuntament i Turisme Comunitat Valenciana signaran un acord

L'Ajuntament de València i Turisme Comunitat Valenciana signaran un acord perquè Policia Local i inspectors de la Generalitat col·laboren en el control, inspecció i sanció dels apartaments turístics il·legals de la ciutat. Ho ha anunciat este matí la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, després de la reunió que ha mantingut amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

«És una situació injusta per a les persones que complixen la normativa i, per això, volem exercir una política de tolerància zero davant d'este problema a través del conveni», ha manifestat Sandra Gómez, qui ha precisat que l'acord formalitza «la col·laboració per fer la inspecció i control de totes aquelles plataformes que continuen treballant incomplint la normativa de la Generalitat».

En relació als «propietaris que continuen utilitzant indegudament els seus habitatges residencials com a apartaments turístics», l’edil ha reiterat que «es tracta d'una situació injusta, ja que afecta a la convivència dels nostres veïns i veïnes, que viuen i tenen dret a continuar vivint en un edifici residencial que no siga un hotel». En eixe sentit, Gómez s'ha referit a «la pujada dels preus dels lloguers, que afecta especialment als barris més atractius turísticament. Estem veient una tendència d'expulsió dels residents que afecta injustament a tots aquells propietaris i empreses que complixen amb les seues obligacions».

Així mateix, la regidora ha defensat «l'aposta per València com a destinació sostenible i de qualitat que oferisca la seua millor imatge als i les visitants» i ha destacat el treball conjunt de la Policia Local i els inspectors de la Generalitat, perquè «és fonamental recolzar-se en professionals a peu de carrer, que escolten els veïns i coneixen els barris, de manera que poden donar fe sobre si un apartament es destina a finalitats turístiques no reglades».

En eixa línia, «la policia també pot rebre queixes que s'envien al cos d'inspectors de Turisme València per iniciar els procediments de sanció». L’edil ha recordat que també «s'han atés les denúncies que s'han realitzat sobre este tema; amb este acord ens assegurarem que, en realitzar-se el procediment sancionador des de la Generalitat, comptem amb una garantia, perquè la seua normativa és molt clara i les quanties de les sancions són molt més elevades que a nivell local».
Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha agraït «la voluntat de l'Ajuntament de València per entrar en els nostres protocols de governança col·laborativa amb els consistoris per combatre la competència deslleial i intrusisme». Colomer ha qualificat la incorporació de València de «molt important pel símbol que representa, una ciutat que viu un moment brillant en termes turístics i amb voluntat de treballar per un model recognoscible de qualitat, de cerca de l'excel·lència».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE