Protecció Ciutadana
Thursday, October 22, 2015

POSEM EN MARXA LA CAMPANYA “POLICIA LOCAL AL TEU COSTAT”

Sandra Gómez vol destacar la labor de servei al ciutadà que realitza el cos policial municipal.

En coincidència amb la celebració del Dia de la Policia Local dilluns que ve 26 d'octubre, des de l'Àrea de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, al capdavant de la qual està la nostra regidora Sandra Gómez, es va a realitzar una campanya amb la qual es vol ressaltar la labor que realitza este cos policial municipal, que porta per lema “Policia Local. Al teu costat”.

Sandra Gómez ha presentat hui les activitats organitzades amb motiu del dia de la Policia Local de València, que substitueix al del Patró, Ángel Custodi, que se celebrava durant els últims anys. “És important que la Policia Local tinga el seu propi dia i que es diga així. No fa falta que busquem altres raons”, ha dit.

Les celebracions culminaran amb l'acte que tindrà lloc en la Central de la Policia Local dilluns que ve i que presidirà l'alcalde Joan Ribó, en el qual es lliuraran distincions als policies que compleixen 25 anys de servei, a representants d'altres cossos policials, a agents que han realitzat accions especialment brillants, a la fiscal Teresa Gisbert, per la seua col·laboració en casos de violència de gènere, o a la Federació d'Associacions de Veïns de València.

Segons ha informat la regidora, l'objectiu de la campanya “Al teu costat” és donar una major dimensió a esta celebració i que servisca per a millorar la imatge que molts ciutadans tenen de la Policia Local, lligada a assumptes relacionats amb trànsit, multes o tasques estrictament policials, difonent tots aquells servicis que responen fidelment al lema del cos policial, que és “Ajudar i protegir”. En este sentit, Sandra Gómez ha afirmat que es vol traslladar “moltes intervencions d'ajuda a la ciutadania que fan de la Policia depenent de l'ajuntament un gran cos policial”

Eixe lema que la Policia Local de València està “Al teu costat” es va a difondre a través del mobiliari urbà on durant un mes podran contemplar un cartell en el qual , de forma molt gràfica, i amb el referent de casos reals, es ressalten alguns serveis com l'acció d'un agent que va evitar l'incendi i destrucció d'una gasolinera en Benimaclet, d'un altre que va evitar un atracament a mà armada, les labors de protecció d'animals que du a terme la Patrulla Verda, la vigilància i protecció d'entorns escolars i camins escolars segurs per la Policia de Barri, l'atenció a persones majors o ciutadans amb alguna discapacitat funcional, sense oblidar els serveis més coneguts com les patrulles nocturnes o les unitats de tràfic.

En eixa celebració del Dia de la Policia Local, que s'estén a les dates prèvies, s'ha inclòs també una jornada de portes obertes de la Seu Central de l'Avinguda del Cid i també del Museu de la Policia Local, durant este cap de setmana, a les persones que vulguen visitar-la, o un dia de la família amb activitats en el Parc central per als familiars dels 1600 agents de la plantilla. Igualment s'ha organitzat, en el Conservatori José Iturbi, demà divendres, un homenatge a aquells policies locals que s'han jubilat enguany.

La regidora s'ha referit a altres iniciatives en l'àmbit policial municipal, entre les quals s'inclou un canvi d'uniforme pel qual tots els agents, excepte els de trànsit, tornaran a vestir de color blau. Este canvi es farà gradualment-segons ha assenyalat Sandra Gómez- depenent de la disponibilitat pressupostària, ja que la partida per a este concepte, en principi és de només 200.000 euros anuals.

En el desdejuni informatiu, la regidora Sandra Gómez ha respost a altres qüestions relacionades amb la Policia Local i el seu funcionament, tals com la convocatòria d'oposicions per a la incorporació de nous agents (en l'actualitat només un 1 per cent de la plantilla té menys de 35 anys), la no intervenció en casos de desnonaments, o el canvi de relació amb els sindicats per part dels responsables de la regidoria.-Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE