INNOVACIÓ
Tuesday, July 10, 2018

Presentem “VLC Tech City” una plataforma per avançar cap a un model econòmic basat en la innovació i la tecnologia

Sandra Gómez: «Volem ser una ciutat capaç de generar talent i oportunitats, d'apostar per sectors que aporten major valor i creen ocupacions de qualitat».

L'edifici Veles e Vents de la Marina de València ha acollit la presentació de la plataforma ‘VLC Tech City’, promoguda des de València Activa, amb la qual es busca impulsar un nou model de ciutat innovadora i tecnològica basat en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat. La regidora Sandra Gómez ha intervingut en esta presentació, presidida per Ximo Puig, president de la Generalitat, que ha comptat amb la presència de personalitats dels sectors de la innovació, l'empresa, l'educació i els agents socials, als quals Gómez ha demanat el suport per a una iniciativa «públicoprivada, integradora i oberta».

«València Tech City és un nou model econòmic local per a la ciutat de València basat sobretot en la innovació i la tecnologia. Volem ser una ciutat capaç de generar talent i oportunitats, i volem sobretot diversificar la nostra economia perquè aposte per sectors que seran capaços de resistir les majors adversitats que puguen produir-se en futures crisis econòmiques, però sobretot que siguen sectors que enfortisquen l'economia perquè generen major valor i ocupacions de qualitat», ha afirmat Sandra Gómez moments abans de començar la presentació.

«És un model que hem impulsat des de l'administració, però que volem que compte amb la participació de totes les entitats i agents implicats en l'ecosistema emprenedor de la ciutat. Per açò hui promovem la signatura en comú de totes les entitats empresarials, universitats, agents socials i persones que tenen un paper protagonista i col·laborador en la construcció de València com a ciutat generadora d'oportunitats, com un hub tecnològic que siga una referència en el Mediterrani», ha afegit la regidora i responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament.

Gómez ha assenyalat que «l'objectiu fonamental és aconseguir que València atraga talent internacional, retinga el talent local, i promoga la inversió i creació de projectes, que siga una ciutat on les persones puguen trobar l'espai necessari per a desenvolupar les seues idees». Per açò des de ‘VLC Tech City’ es donarà suport i cobertura als esdeveniments, notícies i iniciatives vinculades a la tecnologia i la innovació que duguen a terme persones emprenedores, startups, inversors, empreses, incubadores, universitats, escoles de negocis, centres de formació, administracions públiques i altres agents relacionats amb la tecnologia i la innovació.

LA NOVA ECONOMIA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat la vocació innovadora de València i la Comunitat Valenciana, «que volen ser una referència de la innovació a Europa». En eixe sentit ha destacat que La Marina de València «és un dels espais on s'ha de produir la nova economia, l'aterratge definitiu de la nova economia a la Comunitat Valenciana» Més tard ha relacionat l'acte de presentació d'esta plataforma amb «un canvi de paradigma en el qual és necessari aprofitar el ‘moment valencià’ perquè es produïsca un procés de transformació més ràpid». Ha citat com exemple la recent devolució a l'Ajuntament dels Coberts 4 i 5, recuperant per a la ciutadania «un espai visual del que va significar un model exemplificat en la Fórmula 1».

Representants del món empresarial, sindical, universitari, col·legis professionals, agents socials i entitats públiques han participat en la presentació ‘VLC Tech City’, una aposta públicoprivada, integradora i oberta, posada en marxa des de l'àrea gestionada per la regidora Sandra Gómez, en col·laboració amb Generalitat. Totes estes entitats han escenificat el seu compromís mitjançant una signatura virtual que posa de manifest la seua adhesió al projecte. També han estat presents a la presentació els regidors Eusebio Monzó, del Grup Popular, i Manuel Camarasa, de Ciutadans

Sandra Gómez, que ha assenyalat igualment que en el segle XXI cada ciutat ha de decidir cap on vol anar «i hem de passar pàgina d'un model basat en el sector servicis i el sector de la construcció», ha demanat els presents el suport de tots per a una plataforma «amb la qual s'obri una nova etapa per a la nostra ciutat, fomentant un sector econòmic potent i sostenible fonamentat en la tecnologia, la innovació i la digitalització».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE