OCUPACIÓ
Thursday, January 4, 2018

Quasi 300 persones comencen a treballar gràcies al programa “Oportunitats”

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha presidit la recepció en l'Ajuntament de les noves incorporacions d'esta segona edició

Al voltant de 300 persones en situació de desocupació i pertanyents a col·lectius de difícil inserció laboral comencen a treballar en diferents servicis de l'Ajuntament de València, en el marc de la segona edició del programa “Oportunitats”, que ha ampliat el nombre de beneficiaris i de recursos. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha presidit hui l'acte de benvinguda a les noves incorporacions, celebrat a l'Hemicicle Municipal.

“Prop de 300 persones que estaven buscant la seua oportunitat en la nostra ciutat, desocupats de llarga duració i majors de 30 anys que portaven més d'un any buscant faena s'incorporen a treballar a l'Ajuntament de València”, ha explicat la regidora. “Com a Ajuntament, entenem que hem d'actuar en aquells casos de major risc, des del convenciment que la millor actuació concreta és donar un contracte laboral directe que els permetrà treballar durant sis mesos en els servicis municipals, formar-se, i aportar la seua experiència i coneixements”, ha afegit. La recepció als nous empleats ha tingut lloc a l'Hemicicle Municipal, i ha comptat també amb la presència del regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i altres membres de la Corporació.

El programa “Oportunitats” està impulsat des de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible a través de València Activa. L'any passat es va dur a terme la primera edició, de la qual es van beneficiar 100 persones, i enguany s'han triplicat els recursos i s'ha ampliat l'oferta fins a les 300 persones beneficiàries. Està dirigit a persones desocupades majors de 30 anys (EMCORP), persones parades de llarga duració (EMCORD) i, en general, col·lectius amb majors dificultats d'inserció.

Tal com ha explicat la regidora Sandra Gómez, “des de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, la nostra màxima preocupació des del dia que vam entrar en este Ajuntament és la desocupació, principalment en quatre àmbits concrets: la desocupació de llarga durada, la desocupació femenina, la desocupació juvenil, i sobretot, la d'eixes persones amb més de 30 anys, que pel fet de no ser a ‘priori' un col·lectiu de risc, sempre s'han quedat fora dels plans d'ocupació. Eixes persones, moltes amb càrregues familiars, sobre les quals la crisi econòmica també ha recaigut i pareix que no comptaven per a ningú. Però per a l'Ajuntament de València, i per a esta Regidoria sí que compten”, ha afirmat.

Gómez ha explicat que en esta edició s'han triplicat els recursos “per l'obligació política que tenim els ajuntaments, dins de les limitacions competencials en esta matèria, de facilitar el reenganxament al mercat laboral en les millors condicions possibles, oferir les ferramentes més adequades de reciclatge i d'orientació professional, i intentar encaixar-les en l'entorn laboral més pròxim”. “Augmentar les inversions en ocupacions decents per a les persones que ho necessiten és la millor manera d'assegurar que podem dur a terme nostres aspiracions i participar activament en la societat; i és també una inversió en el benestar de les societats i del desenvolupament inclusiu i sostenible, que va en la nostra línia de construir una València en positiu, una València d'oportunitats”.

La regidora s'ha dirigit a les persones que han començat una nova etapa en els servicis de l'Ajuntament, i ha posat en valor la seua experiència, voluntat i formació: “La majoria de vosaltres esteu en edats on podeu aportar molt professionalment. A pesar del temps que portàreu sense treballar, sou el millor recurs del present”, ha assegurat.

València Activa aglutina tota l'oferta en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació de l'Ajuntament. El seu programa “Oportunitats” proporciona un contracte directe a 300 persones desocupades, i de manera paral·lela habilita places en cursos de formació digital i altres competències útils per a fomentar l’ocupabilitat. Esta iniciativa compta amb un pressupost de 4 milions d'euros, i en el seu conjunt es dirigeix a 500 desocupats de la ciutat de València, tant en l'àmbit de la contractació directa com de la formació.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE