PROTECCIÓ CIUTADANA
Monday, July 2, 2018

Quatre bombers de l’ajuntament participaran en missions humanitàries de rescat al Mediterrani

Menguzzato: «Estos bombers reflectixen l'Europa que volem, l'Europa de la solidaritat»

Este dilluns comencen les missions humanitàries de rescat en el Mediterrani en què participen quatre bombers de l'ONG Bombers pel Món, integrada fonamentalment per bombers de l'Ajuntament de València. Estos professionals han sigut seleccionats per l'ONG Proactiva Open Arms. La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat «l’enorme compromís, la solidaritat i la humanitat» dels quatre bombers.

«Estos bombers reflectixen l'Europa que volem que és l'Europa de la solidaritat, la de la humanitat», ha afirmat Menguzzato en la presentació d'esta iniciativa solidària. Les missions en què participaran estos bombers de l'Ajuntament consistiran fonamentalment en la cerca i rescat en alta mar de persones migrants que estiguen travessant el Mediterrani. L'ONG Proactiva Open Arms dirigix el dispositiu d'ajuda humanitària i ha sigut qui ha seleccionat als quatre bombers que participaran en les quatre missions, l'última finalitzarà el pròxim 27 d'agost.

Els contactes entre les dues ONG es van iniciar fa just un any però la col·laboració entre les dos entitats es va suspendre quan el govern italià va confiscar l'embarcació de Proactiva Open Arms i va haver d'anul·lar les missions. Quan es van solucionar estos problemes legals, les dos entitats van reprendre les converses per concretar com més prompte millor les missions.

«En este moment és importantíssim mirar de cara a la crisi humanitària que estem vivint i col·laborar sí o sí. Hem d'estar allí. Per a mi és un honor poder gestionar este dispositiu i que els meus companys puguen estar allí salvant vides», declara Fran Chillida, president de l'ONG Bombers pel Món i caporal de bombers de l'Ajuntament.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE