URBANISME
Friday, May 11, 2018

Reivindiquem davant Foment una ampliació de la V21 respectuosa amb l’Horta

Una delegació valenciana, encapçalada per Vicent Sarrià, ha portat la proposta al ministeri

Una delegació de l'Ajuntament de València s'ha desplaçat hui fins al Ministeri de Foment, després que este desconvocara l'anterior cita prevista al novembre de 2017, per a tractar de la futura ampliació de la V21 en la seua entrada a la ciutat. L'Ajuntament ha oferit una alternativa al Ministeri de Foment en la qual, sense renunciar a la infraestructura, sí que redueix fins a un 60 % l'afecció que esta ampliació tindria sobre l'horta d'Alboraia i de l'entrada a València.

La delegació de l'Ajuntament, encapçalada pel regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, juntament amb tècnics d’alcaldia, ha explicat la proposta alternativa al director general de Carreteres, Jorge Urrecho i al cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a la Comunitat Valenciana, Ismael Ferrer, amb qui s'han reunit. Esta proposta, amb què ja comptava el propi Ministeri des de feia aproximadament sis mesos, suposa respectar l'ampliació a tres carrils de l'entrada de la V21 a València, eliminant així l'actual “coll de botella”, i al mateix temps aconseguir conservar més de la meitat de sòl de l'horta productiva que circumda esta via.

Referent a açò, Sarrià ha explicat que el Ministeri no s'ha mostrat receptiu a la proposta del consistori, «però nosaltres anem a continuar reivindicant, mentre no s'inicien les obres, la necessitat d'adequar el projecte a l'entorn paisatgístic”. Així, segons ha continuat el regidor, «quan es va dissenyar el projecte d'ampliació no es comptava amb l'actual la Llei d'Horta ni hi havia la sensibilitat social que existeix en estos moments». Per tot açò, «és necessari reduir eixe impacte, i a més, fer-ho d'una manera constructiva, com en tot moment hem plantejat des de l'Ajuntament. Entenc que per la seua banda hi ha una posició des de despatx de Madrid, sobre plànol, i no existix la suficient sensibilitat a l'hora protegir un espai de gran valor com és l'horta del nord de València»

Tant l'Ajuntament de València com el d’Alboraia ja es van pronunciar en els seus respectius plens acordant mesures de reducció de l'impacte de l'ampliació de la V21 sobre l'horta. En el cas del consistori valencià, va ser en el ple celebrat al mes d'octubre de l'any passat, en què es va instar el Govern central mantindre la inversió estatal aprovada, però amb un estudi previ que afavorisca la mobilitat col·lectiva, alhora que protegisca el màxim d'horta possible.

Sarrià ha explicat que tot i que la direcció general de Carreteres estaria disposada a realitzar «algun canvi puntual respecte a les expropiacions que no formen part de la zona d'afecció», el regidor ha qualificat d’«enroc» la posició del Govern central; «una posició ja coneguda segons la qual cal reservar 8 metres d'ampliació, però nosaltres entenem que caldria fer excepcions; fer una interpretació molt més flexible perquè és evident i de sentit comú que l'horta és una zona de gran valor, protegida per llei».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE