CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA
Wednesday, January 31, 2018

Renovem per complet la xarxa d’aigua potable de Benifaraig

Les obres per garantir la qualitat i la continuïtat del subministrament començaran en les pròximes setmanes

Amb esta intervenció, l'Ajuntament incrementarà la garantia de subministrament, tant pel que fa a la continuïtat del servici i la pressió, com a la qualitat de l'aigua proveïda”. Així ho ha assegurat hui el regidor delegat del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, qui ha manifestat que, d'esta manera, “Benifaraig s'equipara a la resta de la ciutat quant a estàndards de qualitat de la xarxa”.

Concretament, l'Ajuntament de València “aposta per renovar les canonades de Benifaraig, amb l'objectiu que per cada carrer hi haja almenys una canonada renovada. Es pensa canalitzar un total d'uns 2,5 kms de xarxa amb una inversió de més de 750.000 euros”.

Estes obres s'emmarquen en el projecte de renovació que duu a terme el servici del Cicle Integral de l'Aigua en diversos punts de la ciutat per als anys 2017-2020. A més, en el cas de Benifaraig, cal destacar que per estes canonades ha circulat aigua procedent del pou de Sant Isidre durant molts anys, i que esta aigua tenia un tractament deficient perquè no estava filtrada i simplement era una cloració.

“És per això que el Ajuntament en 2014 va connectar la xarxa de Benifaraig a la de la ciutat de València, per garantir el subministrament d'aigua potable de qualitat”, ha indicat Sarrià, qui ha recordat que l'edat mitjana de les canonades del proveïment de la ciutat és de 30,4 anys, i les de Benifaraig estan en més de 50 anys d'antiguitat,” superant amb molt els actuals estàndards en gestió de proveïments. A més, amb tants anys trasbalsant aigua del pou, les canonades presenten un biofilm important, la retirada del qual és molt difícil”.

D'altra banda, es dotarà la nova xarxa de l'equipament necessari per a detecció de fuites, i permetrà la sectorització, de manera que quan s'haja de tallar el subministrament afecte el menor nombre d’habitatges possible.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE