Protecció Ciutadana
Saturday, August 15, 2015

SANDRA GÓMEZ DEMANA LA COL·LABORACIÓ DE LA POLICIA NACIONAL EN LA RECUPERACIÓ DE EL CABANYAL

Reunió amb el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues

L'alcaldessa en funcions i delegada de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, s'ha reunit amb el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, a qui ha sol·licitat la col·laboració de la Policia Nacional en assumptes com la recuperació del barri de El Cabanyal, o en el fenomen del ‘botellón’.
Gómez ha agraït l'atenció rebuda per part del delegat, i ha assegurat que tots dos responsables polítics tenien “molts temes que tractar, especialment en la línia de la col·laboració entre la Policia Nacional i la Policia Local de cara a oferir un millor servei i de qualitat a la ciutadania”.
En primer lloc, l'alcaldessa en funcions ha assenyalat la importància d'incrementar la col·laboració en el control de l'oci nocturn i dels anomenats ‘microbotellones’ per tota la ciutat. “La Llei Seguretat Ciutadana estableix competències per a la Policia Nacional en labors de vigilància del consum d'alcohol en la via pública”, ha subratllat Gómez, que ha destacat la necessitat que la Policia Nacional participe amb els seus mitjans davant “este problema, que és de molta envergadura i que genera tants problemes de convivència”.
La línia de treball a seguir per part del Govern Local pansa de manera paral·lela per oferir alternatives a la gent jove. “Si volem traure el “botellón” dels carrers, cal oferir alternatives, per exemple, habilitar edificis municipals com a espais per a realitzar activitats autogestionades, com poden ser concursos o concerts… Sobretot perquè l'oci en la nostra ciutat no siga només eixir al parc o a la plaça amb una botella del supermercat”, ha assenyalat Sandra Gómez. “Però la veritat és que no hi ha molt més que fer, existeix una oferta pública d'oci molt limitada, quasi inexistent, i cal treballar més en això”.
En este sentit, també ha citat una altra proposta que hi ha sobre la taula, i dirigida a la Federació d'Oci Nocturn, perquè estudien la possibilitat d'establir convenis per a abaratir el preu de les copes. “Hi ha una arrel important en aquest assumpte –ha assegurat la regidora- que és de caràcter econòmic, i és millor que els joves que vagen a consumir ho façan en un pub que en el carrer; i cal treballar en eixa línia”.
“PERSONES INQUIETES CAPACES D'UNA MICA MÉS QUE BEURE I EIXIR”
“Els joves tenen dret a eixir i divertir-se –ha afegit- però també és cert que, si els donàrem altres alternatives i altres espais, ens sorprendria veure que són persones inquietes i capaces fer una mica més de beure i eixir, en el el seu temps lliure”.
No obstant això, la delegada de Protecció Ciutadana ha afirmat que “no per això anem a permetre fer “botellón” en els carrers”, sinó que s'ha mostrat decidida a “treballar per a eradicar-ho, atès que es tracta d'un fenomen que genera moltes molèsties als veïns i impedeix al dret al descans”.
Un altre tema dels temes que s'han abordat en la reunió entre l'alcaldessa en funcions i el delegat del Govern és la recuperació de l'anomenada ‘Zona Zero’ de El Cabanyal, “que –ha recordat Sandra Gómez- actualment està totalment degradada i abandonada, i presenta un mercat de venda de drogues a la menuda, que ocasiona problemes de convivència i de normalitat”. Per això, la delegada ha demanat la col·laboració de la Policia Nacional “per a eradicar este mercat i forma completa, i fer del barri un lloc atractiu per a viure i aconseguir la recuperació de la zona”.
LA PROCESSÓ CÍVICA DEL 9 D’OCTUBRE
Finalment, durant la reunió Sandra Gómez ha proposat a Moragues la celebració d'una reunió de la Junta Local de Seguretat, de cara a la celebració de la Processó Cívica del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. L'objectiu és la prevenció d'incidents, “que hi haja un bon cordó de seguretat i hi haja una bona disposició d'efectius i unitats especials –ha manifestat Gómez- perquè es desenvolupe amb normalitat i respecte als participants i al públic”. “A voltes –ha recordat la delegada- hi ha incidències en este acte, i pot ser que enguany eixes incidències tinguen major intensitat, i és necessari que tant Policia Local com a Nacional tinguen un bon dispositiu de vigilància i d'ordre”.
Per la seua banda, el delegat del Govern s'ha referit també a altres assumptes tractats en la trobada, com la creació d'un Grup de Treball sobre Violència de Gènere i Tracta de Persones, en el qual es treballarà de forma coordinada amb l'Ajuntament. I així mateix, Moragues s'ha referit a la intenció de resituar la Comissaria de Policia Nacional del Marítim en l'Estació Marítima, amb la finalitat de disposar de millors condicions, en la Marina Reial, i prestar un millor servei en ser una zona d'arribada de turistes, amb molt trànsit de visitants i ciutadans.Fuente de información: Ajuntament de València

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE