SANITAT I SALUT
jueves, 14 de junio de 2018

Sanitat convoca les ajudes “Intervenció en barris” per a la prevenció de conductes addictives

Per un import de 40.000 euros

La Regidoria de Sanitat i Salut convoca, a través del Servei de Drogodependències (PMD/UPCCA-València), la línia d'ajudes ‘Intervenció en Barris’, INBAS, un programa de subvencions dirigides a donar suport a la labor d'ONG, associacions veïnals i associacions juvenils dels barris de València per un import total de 40.000 euros.

L'objecte d'esta convocatòria és regular el règim de subvencions a les entitats d'interès social i sense ànim de lucre per al desenvolupament de programes d'activitats preventives en conductes addictives durant el temps d'oci, que s'efectuen al municipi de València. La finalitat és impulsar la cooperació entre la iniciativa social i l'administració local en l'àmbit de la prevenció de les addiccions, per tal d’optimitzar els recursos existents, coordinar i complementar les actuacions municipals que es desenvolupen des de la Delegació de Sanitat, Salut i Esports, i impulsar i donar suport a les actuacions de la iniciativa social i el moviment associatiu. La finalitat última de la proposta és millorar les condicions de vida de les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

La regidora de Sanitat, Maite Girau, ha explicat que les actuacions del Pla Municipal de Drogodependències «estan encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues, o a altres conductes addictives, per evitar que estes es produïsquen».

De fet, una de les estratègies preventives assajades en l'àmbit de l'oci i temps lliure és la denominada «generació d'alternatives» que, entre altres aspectes, pretén incrementar els coneixements i modificar les actituts al voltant de les drogues, amb programes comunitaris destinats a adolescents i joves. El seu objectiu fonamental és oferir alternatives d'oci que es constituïsquen com a opcions davant de les addiccions

El termini per a la presentació de projectes comença hui, 14 de juny, i s'estendrà fins al pròxim 3 de juliol. Tota la informació relacionada amb la convocatòria està disponible en la seu electrònica de l'Ajuntament de València.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE