URBANISME
Friday, November 30, 2018

SEPES construirà prop de 1.000 VPP i en destinrà més de la meitat a lloguer assequible

València serà la primera ciutat on entre en funcionament el Pla 20.000 del Ministeri de Foment per a construir habitatges públics

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, ha mantingut una reunió amb la secretària d'Estat d'Habitatge, Helena Beunza, i el director general de SEPES, Alejandro Soler, per a abordar qüestions com «els treballs realitzats per a desbloquejar l'actuació en l'antiga Caserna d'Enginyers del carrer Sant Vicent». Referent a açò, ha assenyalat que es tracta d’«un dels punts negres urbanístics de la zona que, a més, té relació amb una dotació educativa fonamental».

Segons l'edil, «ja estem en condicions d'anunciar que, una vegada el Ministeri de Defensa efectue els últims enderrocaments de les instal·lacions allí existents, la Sepes podrà començar-ne la urbanització». Posteriorment, ha indicat que, a través del Pla Edificant, l'Ajuntament «construirà un nou col·legi, que ara mateix es troba en una instal·lació provisional al costat de l'hospital universitari Doctor Peset».

A més, en la reunió han tractat el desenvolupament del Pla 20.000 del Minsiteri de Foment per a impulsar l'oferta de pisos en lloguer i facilitar-ne l'accés de joves i famílies de rendes baixes a l'habitatge. Helena Beunza ha posat en valor que València siga la primera ciutat on el Ministeri de Foment pose en marxa el Pla d'habitatge assequible.

El Pla, que preveu la construcció de 20.000 habitatges en les principals ciutats espanyoles, “arrancarà a València amb la construcció d'al voltant de 1.000 habitatges en el Parc d'Enginyers i Artilleria”, ha precisat Alejandro Soler.

En el cas concret del Parc d'Artilleria, s'actuarà sobre 8 parcel·les residencials en les quals es construiran 600 habitatges aproximadament, dels quals 373 s'adscriuran al Pla de Foment. Està previst el lliurament dels solars corresponents al setembre de 2021. Pel que fa a Enginyers, consta de 5 parcel·les residencials per a l'edificació de 370 habitatges aproximadament, dels quals 150 habitatges es destinaran al lloguer.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE