Monday, October 4, 2021

S'instal·len els nous bancs de taps reciclats, que completen amb color els “entorns escolars segurs”

Aquesta setmana s'han instal·lat tots els bancs reciclats multicolor en els centres escolars

Des de la Delegació de Desenvolupament i Renovació Urbana que dirigeix la vicealcaldessa, Sandra Gómez, portem al cap el projecte “Entorns Escolars Segurs” amb el qual recuperem espai públic per a vianants i creguem zones de joc segures al voltant de 19 centres escolars amb l'objectiu d'apartar la inseguretat viària i contaminació d'aquests espais de convivència de xiquets i xiquetes. Dins d'aquest projecte i en aquests espais segurs s'han instal·lat aquesta mateixa setmana els nous bancs de taps reciclats.
S'instal·len dins del projecte “Entorns escolars segurs” un total 36 bancs nous per als entorns d'escoles, amb un pressupost de 15.588€. Aquests bancs a més estan fabricats amb taps reciclats amb un disseny multicolor i dinàmic, que promouen la sostenibilitat i reciclatge dins d'aquests entorns educatius. A més, aquests bancs gràcies als materials de la seua fabricació són molt resistents i segurs. L'estructura dels bancs és d'acer galvanitzat en calent i el seient i respatler de polietilè 100% reciclat post consum.
A més aquests bancs no produeixen estelles ni clivelles, és resistent als insectes com a corcó o tèrmits i té una durabilitat 5 vegades superior que la fusta i també és antigrafiti. El seu pes és de 35Kg que és l'equivalent a 4.300 botelles, les quals s'evita la seua incineració i abocament de CO² a l'atmosfera o abocador.
Els col·legis en els quals ja s'han dut a terme les millores del projecte “Entorns escolars segurs” són: dins de l'urbanisme tàctic els col·legisCEIP La Fontenta en el barri de la Punta, CEIP Professor Sanchis Guarner i CEIP Antonio Machado a Torrefiel,i CEIP Rodriguez Fornos en el barri de Safranar. En aquests s'ha voltat l'entorn i instal·lat jocs amb pintura i mobiliari urbà. A més aquesta mateixa setmana es duran a terme aquestes mateixes accions en dos centres més, el CEIP Benimàmet i el CEIP Professor Sebastián Burgos.
D'altra banda estan el CEIP Teodoro Llorente en el Barri de la Petxina, CEIP Doctor Barcia Goyanes en Nou Moles i el Ballester Fandos a la Malva-rosa. En aquests s'ha millorat l'accessibilitat ampliant i millorant les voreres, per a crear un entorn segur respecte al trànsit rodat.Aquesta setmana s'han instal·lat els 36 bancs de taps reciclats, intercalant un o dos en cada col·legi segons espai i completant aquests entorns escolars segurs i omplint-los de color. L'objectiu d'aquest projecte de “Entorns escolars segurs” és millorar les zones que envolten els centres educatius on no hi ha quasi espai per a vianants i donar seguretat a aquests entorns de convivència dels xiquets i xiquetes generant a més zones de joc i descans.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE