Thursday, September 30, 2021

S'obri el termini perquè el sector audiovisual aporte propostes per a l'Ordenança de rodatges

Emiliano García destaca que des que es va impulsar la Film Office, la ciutat ha acollit al voltant de mil rodatges

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha rebut este matí representants de l'Associació de Productores Audiovisuals i de l'Associació d'Empreses de Servicis Audiovisuals de la Comunitat Valenciana per a recollir les seues aportacions a la redacció de l'ordenança de rodatges que està elaborant l'Ajuntament de València per a facilitar la seua tasca a la ciutat. Els rodatges tenen un notable impacte econòmic a la ciutat i l'objectiu és simplificar els tràmits administratius per a facilitar la sol·licitud i concessió dels permisos municipals de manera que les empreses del sector audiovisual puguen utilitzar l'espai urbà com a escenari.“Des que es va crear la Film Office en 2016, han sigut prop de mil els rodatges que hem acollit de tota mena: des de sèries i programes per a televisió, anuncis publicitaris, pel·lícules nacionals i internacionals, videoclips, entre d’altres”, ha explicat el regidor Emiliano García. El primer pas va ser impulsar la Film Office, que depén de la fundació municipal Visit València, com a finestreta per a atendre des de l'Ajuntament als professionals del sector audiovisual. “La nova ordenança avança en la mateixa direcció”, explica Emiliano García. Per això, l'objectiu de l’encontre este matí amb professionals del sector audiovisual ha estat “enriquir el contingut de l'ordenança com a disposició de caràcter general, per a regular en una sola norma municipal tot allò relatiu a les necessitats de cada rodatge”, ha afirmat.

El regidor ha a animat tots els professionals a formular suggeriments sobre els problemes que hauria de solucionar l'ordenança, i els objectius que hauria de delimitar perquè València siga una destinació competitiva per a la indústria audiovisual. “Hem aconseguit obrir-nos pas com a ciutat Film Friendly, i hem donat agilitat als tràmits administratius per a rodar, participant en mercats, promocionant la ciutat com a localització i el seu capital humà: els i les grans professionals que tenim ací”, ha manifestat García.

“La celebració de l'Any Berlanga, en ocasió del centenari del gran cineasta valencià, i la pròxima celebració de la gala dels Premis Goya 2022 a València, singularment impulsada per la vicealcaldessa Sandra Gómez, posen de manifest l'aposta per la indústria audiovisual des de l'Ajuntament de València”, ha explicat.

Així, ha indicat que Visit València continuarà “treballant perquè la celebració dels Premis Goya a València es traduïsca en una doble oportunitat”, ha declarat el regidor de Turisme, “tant per a la ciutat de València i la seua projecció a l'exterior com a localització perfecta per a acollir esdeveniments de caràcter cultural, com també pel que suposa per al sector cultural”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE