PROTECCIÓ CIUTADANA
Thursday, December 22, 2016

TÈCNICS DE BOMBERS ULTIMEN UN INFORME PER A REORGANITZAR ELS PARCS DE LA CIUTAT

Les conclusions es presentaran el pròxim mes de gener

Amb els vots a favor dels representants de l'equip de govern i el vot en contra dels regidors del grup Popular i grup Ciutadans, el ple ha aprovat una proposta alternativa a dos mocions conjuntes, una de cada grup d'oposició, sobre el Parc de l'Oest i demanant la seua reobertura. La proposta alternativa d'acord presentada per la regidora Anaïs Menguzzato, l'única que s'ha votat després de decaure les altres dos, assenyala que cal esperar a valorar les conclusions de l'informe que estan ultimant el departament de bombers i que es presentarà el pròxim mes.

Prèviament al debat conjunt d’estes dos mocions amb el mateix protagonista : el Parc de bombers de l'Oest, i un contingut similar, ha intervingut una representant veïnes que ha demanat la reobertura del citat parc per considerar que és des del qual millor i més ràpid es pot actuar davant qualsevol emergència en eixa part de la ciutat. “Els veïns estem preocupats”

Amb arguments similars s'han manifestat tant Félix Crespo (PP) com María Jiménez (Cs), reiterant la necessitat que el Parc Oest de Bombers torne a entrar en funcionament. Crespo ha ressaltat “la importància de la seguretat també a nivell de bombers, i la importància que no fem política sobre seguretat” i ha demanat mesures per a dur a terme la seua reobertura amb una assignació de bombers. “Huit és el nombre mínim imprescindible perquè puga funcionar un parc”.

María Jiménez ha recordat que en un any i mig “hi ha hagut tres caps de bombers. Si el parc està arreglat per què no s'obri?”. També s'ha referit al fet que en la zona està l'Hospital General i el polígon de Vara de Quart”

Menguzzato ha criticat que es “pretenguera injuriar l'estudi que estem realitzant per a donar la resposta més adequada”. Ha demanat a Crespo que explicara les raons reals per les quals es va tancar i ha considerat que el nombre mínim de bombers adscrits a un parc que marca la llei és de 35. Menguzzato s'ha referit al decreixement de la plantilla de bombers “Ara hi ha 394 efectius en bombers i els parcs funcionen amb el mínim de personal en tots els torns”

En la seua proposta alternativa s'afirma que “el departament de Bombers està elaborant un informe tècnic per a l'organització de parcs de bombers en la ciutat de València, en el marc d'un pla estratègic que pretén assentar les bases per als pròxims anys”

S'afig en un segon paràgraf que “per tant considerem convenient valorar les conclusions del citat informe, que aqueix presentaran durant el mes de gener de 2017, per a prendre així les decisions més adequades sobre els parcs de bombers de tota la ciutat de València”

RESIDÈNCIA LA NOSTRA CASA-VALL DE LA BELLESTERA

No ha tirat endavant, malgrat el vot a favor de Ciutadans i Grup Popular, una moció conjunta d'Eusebio Monzó i María Jesús Puchalt en la qual sol·licitaven que es garantira a les persones usuàries de la residència “La Nostra Casa-Vall de la Ballestera” “una quantitat mínima mensual per a les seues despeses personals, equivalent a l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM), d'igual forma que succeeix amb les persones usuàries de residències depenents de la Generalitat”.

Consol Castillo ha anunciat el vot contrari de l'equip de govern a esta proposta que ha qualificat d’“ocurrència de mal gust”, abans de recordar que eixa residència es va construir com un recurs privat i no està concertada amb la Generalitat i per tant no rep ajudes. Malgrat açò l'Ajuntament destina 2.349.000 euros anuals a mantenir les seues 60 places.

Castillo ha assenyalat que algunes d'eixes persones reben una doble prestació i que s'està elaborant una ordenança “amb la qual cap usuari es quedarà sense l'atenció que siga necessària per a garantir la seua qualitat de vida”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE