Monday, February 4, 2013

Una carrer per a Vicent Andrés Estellés

El portaveu adjunt del grup municipal socialista, Salvador Broseta, ha proposat a través d'una moció perquè la Comissió de Cultura aprove la retolació d'un carrer a nom de Vicent Andrés Estellés. La proposta coincidix amb els actes d'homenatge programats pel Consell Valencià de Culturaen reconeixement del prestigiós autor, difunt en 1993.

La seua prolífica producció literària situa a Estellés com una de les grans veus de la poesia europea del segle XX, a més de ser una persona compromesa amb la llengua, la cultura i la llibertat del seu poble. L’obra poètica de Vicent Andrés Estellés ha estat traduïda a diferents idiomes i musicada per diversos artistes, com ara Paco Muñoz, Remigi Palmero o Lluís Miquel, la qual cosa ha contribuït més encara a la difusió de la seua obra i a dur així el nom de València arreu del mon.

Entre els guardons amb què ha sigut reconegut estan el Premi Lletra d’Or, el 1975, el Premi d’Honor de les Lletres Valencianes, el 1990, o la Medalla d’Or del Mèrit a les Belles Arts del Ministeri de Cultura.

Entre les activitats que l’AVL està portant a terme amb motiu de l’any Estellés estan les visites guiades per la ciutat de València, que recorren els llocs emblemàtics de la ciutat que el poeta va difondre per tot el mon des de les seues pàgines. El grup municipal socialista considera que és una magnífica oportunitat que dins d’aquest itinerari es puga incloure un punt destacat amb el nom del nostre poeta més insigne: és a dir un carrer o plaça amb el nom de Vicent Andrés Estellés.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE