DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE
Saturday, September 23, 2017

Una delegació de València participa al programa COMPETE a Bolonya

Sis entitats valencianes integren esta delegació, encapçalada per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible

Una delegació integrada per representants de sis entitats de la Comunitat Valenciana, en la qual participa l'Ajuntament, s'ha desplaçat esta setmana a Bolonya, ciutat agermanada amb València des de 1976, per a participar en una trobada empresarial en el marc del programa europeu Compete In. La temàtica se centrarà en internacionalització, innovació i en pràctiques en el sector d'alimentació, així com en temes d’emprenedoria.

La primera tinent d'alcalde i regidora responsable de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha explicat que en la trobada que se celebra esta setmana a Bolonya participen representants de l'Ajuntament, de la Xarxa d'Instituts Tecnològics (REDIT), del centre tecnològic AINIA, de la Universitat de València i de la Federació d'Indústries Alimentàries (FEDACOVA) en una missió organitzada per IVACE Internacional.

“L'objectiu d’esta delegació és conéixer les bones pràctiques desenvolupades per l'organisme de promoció exterior de Reggio Emilia (Bolonya), beneficiari del programa Compete In. Un programa de la Comissió Europea que ens permet compartir i ampliar coneixements en internacionalització de la mà d'organismes de promoció exterior d'Itàlia, Suècia, Regne Unit i Polònia”, ha exposat Sandra Gómez.

En este programa les diferents entitats de promoció exterior han presentat una sèrie de bones pràctiques, que després de ser valorades per la seua utilitat i el seu caràcter innovador, són compartides per la resta de participants en el projecte. Esta setmana és el torn dels dos organismes italians que participen en el projecte, que han organitzat una trobada per a donar a conèixer sis bones pràctiques en internacionalització, innovació i emprenedoria, i als organismes de promoció i col·laboradors de Suècia, Anglaterra, Polònia i Espanya.

Concretament, els integrants de la delegació coneixeran casos d'excel·lència en el suport a la internacionalització empresarial en la regió d'Emília Romanya, així com les actuacions que la regió està duent a terme en l'àmbit de l'atracció d'inversions.

Els integrants de la delegació valenciana tindran l'oportunitat, al seu torn, de visitar el centre d'innovació alimentària de la regió, així com celebrar trobades en la Universitat de Mòdena, l'ajuntament de Bolonya, el Centre de Desenvolupament Tecnològic d'Itàlia (ASTER), així com visitar les seus d'empreses implicades en este projecte europeu.

DESENVOLUPAMENT REGIONAL

INTERREG és un programa europeu l’objectiu del qual és millorar, a través de l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques, l'eficàcia de les polítiques de desenvolupament regional. Se centra en la identificació, anàlisi i, en determinades condicions, la transferència de bones pràctiques. El grup objectiu del programa són les autoritats públiques regionals i locals, ja que estos organismes són els responsables de les polítiques regionals i locals.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE