PROTECCIÓ CIUTADANA
Wednesday, November 22, 2017

Una exposició de dibuixos mostra la visió dels fills i filles de les víctimes de la violència de gènere

A l’exposició “Les altres víctimes”, que romandrà oberta fins al 30 de novembre, també han participat els familiars dels policies del Grup GAMADibuixos realitzats per xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys visibilitzen el drama de la violència de gènere al Saló de Cristall de l’Ajuntament. Són les obres dels fills i les filles de les víctimes de maltractaments masclistes ateses pel Grupo GAMA (Grup d'Atenció als Maltractaments) de la Policia Local de València. Juntament amb estes imatges, que parlen dels sentiments de “les altres víctimes”, es mostren també els desitjos d’altres menors, fills i filles de policies de l’esmentat grup perquè la ciutadania “òbriga els ulls i diga prou!”.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha inaugurat esta exposició que, amb el títol de “Les altres víctimes”, recull els dibuixos que els i les menors afectats directament per la violència realitzaren als dependències policials mentre policies del Grup GAMA atenien les mares.

“Són les obres de les víctimes més vulnerables que, a voltes, ni s’escolten”, ha manifestat la regidora en aclarir “que el 65 % de les dones maltractades acudixen a la Policia amb menors i, en el 80 per cent dels casos de violència de gènere asignats al Grup GAMA, els fills i les filles de la víctima han presenciat i viscut, en primera línea, la violència contra les seues mares”.

A més, segons ha recordat Anaïs Menguzzato, durant els últims quatre anys 178 menors han quedat orfes a Espanya, 21 dels quals han sigut assassinats (8 enguany) per la parella de la mare, o pel mateix pare, “que hauria de ser el que més l’estimara i cuidara”.

“Per això, enguany, amb motiu de les accions que la Policia Local realitza al voltant del Dia Internacional per a Combatre la Violència contra les Dones, hem organitzat esta exposició per a visibilitzar este problema social i per a concienciar totes les persones que s’acosten a l’Ajuntament fins al 30 de novembre”, ha explicat la regidora. Fins a eixe dia, que romandrà l’exposició a l’Ajuntament, “la ciutadania podrà confirmar allò que la Policia sempre ha denunciat: que un maltractador no és un bon pare, i que cal canviar la mirada perquè els agresssors se sentan vigilats i perseguits per la societat”, ha conclòs la regidora, que ha aprofitat l’acte per a agraïr la tasca que desenvolupa el Grup d’Atenció als Maltractaments de la Policia Local i transmetre el convenciment que es pot treballar per a combatre la violència de gènere”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE