URBANISME
Tuesday, June 28, 2016

URBANISME APROVA EL PLA DE PROTECCIÓ ESPECIAL DE LA FAÇANA NORD DE CIUTAT VELLA

El projecte del pla d’especial de protecció del Jardí Botànic s’exposarà al públic la segona setmana de juliol

La Comissió de Desenvolupament Urbà, Habitatge i Mobilitat ha aprovat definitivament el pla d’especial de protecció de l’entorn de la façana nord de Ciutat Vella. Així mateix, durant la reunió de hui s’ha aprovat l’exposició pública dels plans d’especial de protecció del Jardí Botànic i la Roqueta i l’anul·lació definitiva de l’actual contracta de l’ORA, que seguirà prestant servici fins que se’n licite una de nova. Després de la comissió també s’ha anunciat que en breu es presentarà el projecte de reurbanització integral de l’entorn de la Llotja i el Mercat Central, que s’obrirà a propostes de professionals.

El Pla Especial de Protecció de la Façana Nord de Ciutat Vella inclou sis béns d’interés cultural: la Porta dels Serrans, l’Església i Convent de Sant Doménec, el Museu de Belles Arts, el Palau de Justícia i l’antic Convent del Carme i Església de la Santa Creu. El pla compta amb un pressupost pròxim als nou milions d’euros, que hauran d’invertir-se en els pròxims deu anys i que es dedicaran fonamentalment a la reurbanització dels ponts històrics de Sant Josep, la Trinitat i el Real; la reurbanització de l’entorn del Palau de Justícia i els jardins adjacents; del marge esquerre de l’antic llit del Túria des de la plaça de Santa Mònica fins a Sant Pius V i del marge dret del llit, des del carrer de les Blanqueries fins al passeig de la Ciutadella. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, en breu s’informarà també de l’aprovació definitiva del pla especial de protecció de la zona central de Ciutat Vella.

El regidor Sarrià també ha assenyalat que el pròxim 5 de juliol s’exposarà al Col·legi Territorial d’Arquitectes de València el pla per a la protecció especial del Jardí Botànic: “Este pla inclou un procés de participació pública prèvia. Després de la seua exposició al Col·legi d’Arquitectes, la segona setmana de juliol es portarà al mateix Jardí Botànic perquè els veïns interessats puguen conéixer els detalls del pla abans de la seua aprovació definitiva”.

La Comissió ha rebutjat per “confusa i per referir-se a actuacions que ja estan en marxa” una moció de Ciutadans sobre el projecte de conversió a zona de vianants de l’entorn de la Llotja i el Mercat Central. El regidor Sarrià ha explicat que en breu es presentarà el projecte integral de reurbanització de la zona, realitzat d’acord amb la Generalitat, amb la intenció d’obrir-lo a “propostes de professionals i sotmetre’l a exposició ciutadana”.


EXPOSICIONS I LLICÈNCIES

La Comissió de Desenvolupament Urbà i Mobilitat també ha aprovat l’anul·lació definitiva de la contracta de l’ORA que començà a licitar-se al final de la legislatura anterior. L’operadora actual seguirà prestant servici fins que se’n negocie una nova licitació. Així mateix, al juliol també s’exposarà públicament el pla d’especial protecció de la Roqueta, aprovat en la legislatura anterior però que tenia pendent el procés d’exposició pública.

Així mateix, la Comissió ha aprovat la modificació del règim de sessions i composició de la Comissió de Patrimoni, a fi que es reunisca setmanalment a causa del nombre de llicències d’obres d’edificació que afecten edificis protegits que és necessari tramitar. També s’inicia el procés de consulta i informació pública de l’estudi de detall de la gasolinera de l’avinguda de les Corts Valencianes, s’inicia el procés de modificació puntual del pla especial del Palmar i s’aprova l’estudi de detall de l’illa situada al costat de l’estadi del Levante UD.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE