REHABILITACIÓ
Friday, October 16, 2015

URBANISME CONCEDEIX LA LLICÈNCIA D'OBRES PER A LA CONSOLIDACIÓ DE L'ANTIGA FÀBRICA DE BOMBES GENS

Vicent Sarrià destaca que la rehabilitació de l'immoble dinamitzarà l'activitat sociocultural dels barris de l'entorn

L'Ajuntament ha concedit a l’empresa Sancana Gestió d'Inversions S.L. la llicència d'obres per a la intervenció en l'antiga fàbrica de bombes Gens. Així ho ha anunciat el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Urbà i Vivenda, responsable de les llicències d'obra en la ciutat, Vicent Sarrià.

Les obres consisteixen en la consolidació de fonamentacions i reforços laterals, la substitució de les corretges de fusta i els rastrells de coberta, així com altres reparacions i consolidacions en elements d'esta fàbrica, situada en la confluència de l'avinguda de Burjassot amb el carrer de Marxalenes.

Les obres començaran, tal com ha manifestat la propietat, amb caràcter immediat. El regidor Sarrià confia a poder exposar al públic el pròxim mes tant l'Estudi de Detall com la modificació de la fitxa del catàleg de Béns Estructurals de València, ja que com és conegut la Conselleria de Cultura va concedir protecció a tot el conjunt en declarar-ho Bé de Rellevància Local, BRL.

“Estem pendents de rebre contestació de la Generalitat sobre la innecessarietat d'Avaluació Ambiental –ha explicat Sarrià- per a poder exposar al públic la documentació citada”. L'edil ha recordat que fa anys es va presentar un projecte amb usos terciaris per a esta antiga fàbrica de Bombes Gens, que preveia mantenir tan sols un xicotet tram de façana frontal i posterior, i derrocar la resta de la fàbrica.

Eixe projecte serà ara modificat, atès que es va aconseguir d'una banda que la Conselleria de Cultura acceptara incrementar el valor patrimonial de l'edifici declarant-lo Bé de Rellevància Local, mitjançant una sèrie d'al·legacions presentades al Catàleg de Béns Estructurals de València. I per un altre, es va a modificar gràcies a la sensibilitat cultural i patrimonial dels nous propietaris, afegix el regidor, que han plantejat un projecte museogràfic i sociocultural que rehabilitarà i protegirà tot el conjunt fabril, i suposarà un referent sociocultural i museístic per a tota la ciutat, amb especial incidència en la revitalització dels barris de l'entorn, en els districtes de Campanar i La Saïdia.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE