Tuesday, July 21, 2020

URBANISME CONCLOURÀ LES OBRES DE PEATONALITZACIÓ DE LES PLACES DE L’AJUNTAMENT Y SANT AGUSTÍ EN AGOST

Sandra Gómez destaca que “l'actuació a Sant Agustí beneficiarà l'activitat comercial de l'Avinguda de l'Oest”

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha anunciat que el mes d'agost està previst que acaben els treballs de recuperació de l'espai públic i conversió en zona de vianants de dues de les principals places del centre de la ciutat, com són la plaça de l'Ajuntament i de Sant Agustí.

Així ho ha assegurat durant la visita a les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de Sant Agustí que han arrancat esta setmana i que duraran un mes. Sandra Gómez ha posat en valor que es tracta “d’una intervenció que beneficiarà l'activitat comercial de l'Avinguda de l'Oest ja que amplia l'espai públic per a la ciutadania i crea un espai més amable en un enclavament singular”.

El projecte compta amb un pressupost al voltant de 70.000 euros, afecta a una superfície d'uns 300 metres quadrats de la plaça, situada entre les tres dàrsenes de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que serveixen com a distribuïdores de les línies d'autobusos, i la façana de l'església de Sant Agustí. Gómez ha agraït a la Marina de València la cessió de mobiliari i altres elements cedits, que han permés abaratir costos.

DE DÀRSENA A PLAÇA

Respecte al color del paviment, la vicealcaldessa ha explicat que en tractar-se d'un entorn protegit s'ha optat per integrar-lo amb la vorera existent pel que serà del mateix to gris que l'actual. “Este espai es convertirà en una plataforma per als vianants única sense desnivells i de la mateixa tonalitat”, ha precisat i ha assegurat que “després de molts anys com a dàrsena d'autobusos, es transformarà en una autèntica plaça on poder asseure's i gaudir d'una de les entrades al centre històric”.

Gómez ha precisat que “pràcticament no afectarà el trànsit de vehicles”. “La circulació es desviarà pel carrer Huesca i, per tant, no genera problemes de circulació, sinó molt positiva tant per al centre històric com per a ajudar a dinamitzar el comerç de la zona”, ha valorat .

L’edil ha indicat que “la crisi de la COVID-19 ha accelerat la recuperació d'espai públic i en el cas de València està en la sintonia de consolidar la ciutat de places”. Referent a això, ha recordat que “el govern permet destinar part del romanent a esta mena d'intervencions d'urbanisme tàctic”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE