Tuesday, February 23, 2021

URBANISME DESENVOLUPARÀ DE MANERA DIRECTA EL DISSENY DEL PAI DE BENIMACLET

Tal com va anunciar la vicealcaldessa en inadmetre el PAI, serà l'Ajuntament el que assumisca el disseny i pose en marxa un procés participatiu per a recollir totes les veus del barri

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que serà l'Ajuntament de València el que duga a terme, a través de la seua regidoria, el nou disseny del PAI de Benimaclet “tenint en compte el barri com una unitat funcional perquè el nou desenvolupament no supose una barrera entre la zona nova i el nucli històric”.

Sandra Gómez ha fet este anunci als mitjans de comunicació després de la roda de premsa convocada per a informar sobre els assumptes de la Junta de Govern. “Després d’inadmetre el PAI que va presentar l'Agrupació d'Interés Urbanístic, tal com vam plantejar en aquell moment, serà l'Àrea d'Urbanisme la que assumisca directament el disseny de Benimaclet” i “obrirem un nou procés de participació que incloga a totes les veus que s'han anat expressant durant estes últimes setmanes”, ha explicat. D'esta manera, ha indicat que es podran “incorporar noves propostes dels veïns i veïnes”.

Igualment, ha defensat que “no podem dividir el barri en dos perquè el nou Benimaclet ha de donar continuïtat a l'històric Benimaclet”. Per a això, ha precisat que Urbanisme revisarà “ la unitat funcional perquè queden clares quines són les necessitats de tots i totes”. Una actuació que es durà a terme “convocant un concurs interdisciplinari igual que vam fer amb el PAC del Cabanyal o de Ciutat Vella perquè siga un equip professional i multidisciplinari juntament amb tots els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament”.

Sandra Gómez ha afirmat que este concurs anirà “precedit d'un procés de participació ciutadana perquè totes les veus queden incloses”. “Volem evitar la temptació que ningú vulga excloure a determinats veïns i veïnes del barri, ni que es tinga la temptació de creure que es té la potestat o el dret a decidir per tots els veïns i veïnes”, ha exposat. En esta línia, ha indicat que a Benimaclet “només hi ha una premissa que és l'interés general i això significa garantir el dret a les ciutat de tots els veïns i veïnes de Benimaclet perquè el que és bo per a tots els barris de València també ha de ser bo ací”.

“Pretenem arribar a una proposta consensuada perquè no hi ha millor manera d'arribar al consens que donant veu a tots els veïns i veïnes, òbviament, garantint els drets que tenen com a model de ciutat a tindre dotacions públiques, habitatge públic, zones verdes o un col·legi i incorporar propostes com un nou mercat municipal”, ha explicat.

La vicealcaldessa ha assegurat que este model “el liderarà l'Ajuntament de València a través de la Regidoria d'Urbanisme mitjançant la gestió directa de la planificació i el disseny urbanístic, tal i com ja vam plantejar fa unes setmanes”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE