URBANISME PATRIMONI
Friday, February 17, 2017

Urbanisme realitzarà un estudi amb georadar que guiarà les excavacions a Sant Vicent de la Roqueta

Una vegada concloses les obres de consolidació estructural, s'estudiarà la possibilitat d'habilitar un espai d'interpretació sobre la història de l'edifici

l'Ajuntament realitzarà un estudi amb georadar que servirà de guia per a la intervenció arqueològica prevista en el conjunt de Sant Vicent de la Roqueta, al terme dels treballs de consolidació estructural que van començar a principis de l'any passat, i que estan conclosos en un 90 %. El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha realitzat hui una visita guiada pel monestir, acompanyat per col·lectius socials.

L'edil ha valorat la bona marxa de les obres, i ha avançat que hi ha una fase de l'actuació, la que recau al carrer de Sant Vicent, que s’inclourà de manera complementària en l'actual pressupost. Sarrià ha recordat que l'edifici té un pla de protecció especial que inclou determinades obligacions, entre elles, per exemple, l'ampliació de la vorera recaient al carrer de Sant Vicent, o més avant, en el costat recaient a la plaça d'Espanya. “Òbviament, estem treballant per a aconseguir el finançament adequat per a una actuació arqueològica que tindrà un cost important”, ha afirmat l'edil.

Tant el regidor com l'arqueòleg municipal han assenyalat que, prèviament a les actuacions, es farà un estudi amb georadar perquè faça de guia de l'excavació. De fet, les obres de consolidació estructural s'estan realitzant de manera que es facilite l'excavació posterior i es reduïsquen els gastos: no s'han posat forjats perquè no hi haja limitació en el moment de l'excavació en el subsòl.

Sarrià ha defés l'actuació de rehabilitació estructural, “salvar l'edifici que, en realitat, amenaçava d'acabar en ruïnes. I fer-ho”, ha afegit, “d'una manera respectuosa amb la història i amb el sentit del mateix monestir-convent de Sant Vicent”. De fet, la presència de les entitats socials ha servit per a comprovar in situ i de primera mà els resultats del procés.

Quant a l'ús definitiu del conjunt, el regidor ha reiterat el caràcter d'edifici municipal per a ús públic. Es tracta d'un antic edifici religiós que va passar a propietat pública per la via de la venta, “per això, l'Ajuntament determinarà un ús compatible i digne per les seues dimensions i característiques”. Sarrià ha confirmat les nombroses possibilitats que oferix el conjunt, i no ha descartat que s’hi puga incloure algun element relacionat amb l'origen del monestir, un espai d'interpretació, per exemple, del paper de Sant Vicent Màrtir en la història del cristianisme local, o amb l'origen en si del monestir”.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE