Sunday, April 26, 2020

URBANISME RECUPERARÀ ESPAI PÚBLIC PER A FER ESPORT I FOMENTAR ELS DESPLAÇAMENTS A PEU DESPRÉS DEL CONFINAMENT

Sandra Gómez assenyala que es realitzarà a través d'actuacions provisionals d'urgència perquè puguen ser una realitat al més prompte possible

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que des de la seua àrea es treballa en un pla de recuperació d'espai públic per a adaptar-se a les necessitats de la ciutadania en l'actual escenari creat pel coronavirus. L'objectiu és fomentar els desplaçaments segurs a peu, així com facilitar les activitats a l'aire lliure que s’autoritzen, com fer esport, amb la distància de seguretat suficient.

Sandra Gómez ha explicat que des de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana "es treballa ja en la recuperació d'espai públic en tota la ciutat per a permetre el distanciament social necessari per a realitzar activitats a l'aire lliure o els desplaçaments a peu". D'aquesta forma, ha precisat que es pretén "preparar a la ciutat per als diferents escenaris que s'aniran succeint en la desescalada del confinament".

"Per a evitar que les reticències a usar el transport públic es traduïsca en un augment de l'ús del vehicle privat", Gómez ha anunciat “actuacions flexibles d’urbanisme tàctic que permeten a la ciutadania poder desplaçar-se a peu amb la seguretat suficient i s'evite l'ús del vehicle privat". Ha precisat que es realitzaran "actuacions provisionals d'urgència per a poder disposar a temps d'aquests espais".

A més dels desplaçaments, ha indicat que es pretén "dotar d'espais segurs per a les activitats a l'aire lliure que s’autoritzen des del Govern, com fer esport". En aqueix sentit, ha explicat que es "acotaran espais tancats al trànsit creant places o superilles en diferents zones de la ciutat". "Un exemple són els encreuaments dels eixamples de la ciutat, on existeix espai suficient per a generar grans places", ha indicat la vicealcaldessa qui ha assenyalat que es "seguirà el model adoptat en la superilla de Barcelona, o el proposat per a València per l'associació Arquitectúria".

"Les ciutats ja tenien el repte de recuperar espai públic i reduir la contaminació des de fa temps, però l'actual pandèmia ens demostra que no podem esperar per a garantir la seguretat i la qualitat de vida de les persones", ha exposat. Per això, ha assegurat que es realitzaran "actuacions urgents que, algunes seran temporals i unes altres podran ser definitives". En el cas de les definitives, ha precisat que "quan disposem de la Guia d'Actuacions Flexibles que s'està redactant, anirem adequant els espais als estàndards de qualitat urbana que es marquen".

València, ciutat de Places
La vicealcaldessa ha assenyalat que la delegació de Desenvolupament Urbà treballa en aquesta estratègia de recuperació d'espai públic des del mandat anterior amb el pla València, ciutat de Places. Ha recordat que la reurbanització de places de l'Ajuntament, de la Reina i de Ciutat de Bruixotes-Mercat Central-Llotja crearà un eix per als vianants que recuperarà un dels espais més emblemàtics de la ciutat.


Així mateix, Sandra Gómez ha posat en valor les actuacions que s'estan desenvolupant en els barris i que s'han traduït en la recuperació per a la ciutadania de places com les del Mercat Rojas-Clemente, Sant Marcelino, Lorenzo la Flor o el Rosari. En concret, ha indicat que en els últims cinc anys “s'han recuperat 110.000 metres quadrats d'espai públic per a vianants”. “Ara és necessari accelerar aquesta transformació per a per a córrer, caminar i jugar d'acord amb la nova realitat”, ha conclòs.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE