OCUPACIÓ
Monday, May 14, 2018

València Activa acosta la seua oferta al barri de Benicalap amb la segona fira de Places per l’Ocupació

L'objectiu és conéixer la realitat de cada barri i les impressions dels veïns i veïnes per ajudar-los a millorar la seua situació laboral

València Activa ha celebrat en el barri de Benicalap la segona edició de ‘Places per l’Ocupació’, la fira d'ocupació, emprenedoria i formació per a donar a conéixer els servicis i programes posats en marxa des de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València amb l'objectiu de millorar l’ocupabilitat dels veïns i veïnes de la ciutat.

Esta fira, dirigida a persones emprenedores, potencials emprenedors, empreses i persones demandants d'ocupació, permet conéixer les impressions dels veïns i veïnes, escoltar les seues preocupacions i donar resposta a les seues necessitats, posar en contacte a persones que busquen ocupació amb potencials ocupadors, reforçar vincles d'emprenedors amb entitats, institucions i el teixit socioeconòmic de cada barri així com dinamitzar el sistema local d'ocupació.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, va visitar la primera edició celebrada en el barri de Patraix, que va tenir un gran acolliment, i ha volgut estar de nou present en el barri de Benicalap, on ha visitat tots els estands dels diferents servicis i entitats i ha destacat «la importància d'estes fires per conéixer de primera mà la realitat i les necessitats dels veïns i veïnes aturades de la ciutat per poder ajustar les polítiques actives d'ocupació a les seues necessitats».

AL COSTAT DE LES PERSONES QUE MÉS HO NECESSITEN

Els veïns i veïnes de la zona que han visitat la fira han pogut participar i informar-se en els diferents estands. Les persones aturades han tingut la possibilitat d'inscriure's in situ en l'agència d'intermediació València Activa, que posa en contacte a persones aturades amb empreses que oferixen llocs de treball, i han pogut conéixer els servicis que oferix la xarxa de centres locals d'ocupació ‘Barris per l’Ocupació’, així com accedir a sessions individuals de coaching.

Pel que fa a les persones que desitgen emprendre, han rebut informació de les accions que desenvolupa la xarxa d'emprenedors innovadors de la ciutat ‘Vit Emprén’, sobre ajudes per emprendre, espais de coworking i assessorament en l'espai d’‘Emprenedoria’.

Cal destacar també la presència de l'empresa Món Orxata, amb la qual València Activa col·labora per aconseguir la inserció de dones aturades en el món laboral. També han estat presents amb espais propis les associacions de veïns i comerciants de la zona i els diferents agents socials presents: CEV, CC.OO. i UGT, membres del Pacte per l'Ocupació. A açò cal sumar activitats infantils de la mà de Chiquiemprendedores, on els xicotets i xicotetes de la casa han desenvolupat les seues habilitats creatives a través d'activitats relacionades amb l’emprenedoria tecnològica.

Al llarg de l'any se celebraran 7 fires, generalment en dissabte i sempre en horari de matí. La pròxima edició de ‘Places per l’Ocupació’ serà el pròxim 9 de juny en la plaça del pedagog Pestalozzi, del barri de Mont-Olivet.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE