FORMACIÓ I OCUPACIÓ
Wednesday, October 18, 2017

València Activa inicia els cursos gratuïts de competències digitals per a majors i aturats de llarga durada

500 persones aturades es podran beneficiar de les noves mesures d'ocupació i formació plantejades per “Oportunitats”

L'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, dirigida per Sandra Gómez, i amb la col·laboració de València Activa, posa en marxa -a través de la campanya “Oportunitats”- una nova sèrie de cursos formatius gratuïts dirigits a persones aturades majors de 30 anys i aturats de llarga durada.

Els cursos, compostos per grups de 15 persones i impartits en els centres municipals d'ocupació d'Emili Baró i Lleons, desenvolupen en la seua majoria competències digitals bàsiques com a iniciació a la informàtica, gestió de xarxes socials o cerca d'ocupació a través d'internet.

La campanya inclou també un programa de recol·locació o reciclatge orientat a formar i orientar a 60 persones parades de llarga durada provinents de sectors afectats per la crisi, com per exemple la construcció, amb l'objectiu d'aprendre una nova professió o ofici (reposició, recepció o administració entre altres) que els permeta introduir-se de nou en el mercat laboral.

La regidora Sandra Gómez ha ressaltat que “la màxima prioritat del govern municipal és treballar perquè València siga una ciutat d'oportunitats en la qual ningú es quede fora, siga el que siga el seu perfil professional”.

A més de formació, cal destacar el servici nou de coaching individual oferit, dirigit a motivar a les persones, millorar la seua marca personal i definir els objectius professionals necessaris de forma personalitzada.

La regidora ha posat l'accent en la importància de no perdre la motivació i mantenir una bona actitud a l'hora d'emprendre una cerca activa d'ocupació. “Totes les persones tenen qualitats que les fan diferents i especials, i açò és el que pretenem potenciar i treballar a través de les sessions de coaching”, ha afegit.

300 CONTRACTES LABORALS

A més de l'oferta formativa, la campanya “Oportunitats” oferix 300 llocs de treball amb contracte per a majors i aturats de llarga durada de diferents perfils professionals, empadronats a València i inscrits com a demandants d'ocupació en el SERVEF, promovent la seua inserció laboral i ajudant a millorar les taxes de desocupació en la ciutat.

Sandra Gómez ha volgut destacar que “fins a 500 persones aturades de la ciutat podran beneficiar-se de les mesures proposades per “Oportunitats” en matèria d'ocupació i formació”.

Les persones interessades poden trobar més informació sobre aquestes noves mesures i inscriure's per a optar als diferents cursos a través de la pàgina web de València Activa o bé a través dels centres “Barris per l’Ocupació”, situats en els districtes de la ciutat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE