FORMACIÓ I OCUPACIÓ
Monday, March 5, 2018

València Activa llança una bateria d’activitats de formació i emprenedoria per a dones

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha informat sobre les conclusions de l'informe sobre la situació sociolaboral de les dones

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic, a través de la Fundació València Activa, ha llançat tot un seguit d'activitats de formació, assessorament i suport a l'emprenedoria, dirigit específicament a dones, que es durà a terme a partir del mes en curs. La regidora Sandra Gómez ha informat hui sobre esta iniciativa, en el marc de la celebració del 8 de Març, Dia de la Dona, i de les conclusions de l'informe elaborat sobre la situació sociolaboral de les dones en la ciutat de València.

Tal com ha explicat Gómez, tots els servicis de formació, orientació i coaching en ocupació i emprenedoria tindran un caràcter gratuït i obert per a totes aquelles dones que es troben en situació de desocupació o vullguen mamprendre el seu propi negoci.

L'objectiu que es pretén és millorar la inserció laboral de dones en situació de desocupació, ha explicat Gómez, la qual ha subratllat el compromís del Govern Municipal i la responsabilitat de les administracions públiques en el foment de la igualtat real entre hòmens i dones. La iniciativa forma part del programa Barris per l'Ocupació, i inclourà la posada en marxa de tallers de màrqueting personal per a la busca d'ocupació i d'entrevista laboral, així com una iniciativa de training' view, és a dir, un simulacre real de processos de selecció amb experts en reclutament de recursos humans.

A més, s'oferirà un nou servici de coaching on-line (entrenament en línia) i per a emprenedores, així com de gestió directa de plans d'igualtat. També les dones que ho desitgen podran exposar i publicitar els seus projectes en els centres d'ocupació de València Activa. Quant a les iniciatives de formació, s'impartirà un curs específic de carnisseria i xarcuteria per a dones aturades de llarga duració, per tal d'afavorir la seua inserció en un sector amb demanda d'ocupació.

La responsable de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha destacat “la necessitat desenvolupar accions que milloren la inserció laboral de les dones, ja que són elles les que tenen més dificultats per a accedir al mercat laboral, o ho fan en pitjors condicions que els hòmens”.

Les accions estan plantejades per a desenvolupar-se entre els mesos de març a maig però, en funció de la demanda, s'ampliaran les dates de realització per a facilitar la participació de totes les dones interessades.

LA SITUACIÓ LABORAL FEMENINA EN LA CIUTAT DE VALÈNCIA

Gómez ha donat a conéixer també hui les conclusions de l'informe elaborat sobre la situació sociolaboral de les dones en la ciutat de València. Tal com ha assenyalat la regidora, “no sols parlem de les dades d'atur, sinó també de la qualitat de l'ocupació, de l’escletxa salarial o del sostre de vidre que afecta les dones, i des de l'Observatori Socioeconòmic de València Activa hem volgut fer un anàlisi d'eixes dades i de com està la situació en la nostra ciutat”. Segons reflecteix el document, l'evolució interanual de la desocupació entre les dones de la ciutat mostra un descens des de gener del 2012. “Ja són 3.901 parades menys que al començament de legislatura, 2.090 menys que al gener del 2017 i 574 menys que el passat mes de desembre 2017”, ha assenyalat Gómez.

“És a dir, la situació sociolaboral de la dona ha millorat lleument en els últims dos anys: hi ha 2.000 dones desocupades menys de l'any 2016 al 2017 i, si fem comparativa amb 2015, hi ha 4.000 dones desocupades menys. A més, des de desembre del 2016 a desembre del 2017 hi ha 8.600 dones més d'alta en la Seguretat Social. Estes lleus millories són esperançadores però no són suficients perquè es continua observant una escletxa molt important la traslladar estes dades al total del mercat laboral i comparar-los amb els dels hòmens”.

La regidora ha mostrat la seua preocupació per la situació laboral de les dones en la ciutat, i ha assegurat que “des de València Activa fomentem accions positives que faciliten la inserció laboral de dones i fomenten la igualtat d'oportunitats per a la contractació”. Segons les dades, el descens de la desocupació entre les dones no ho fa al mateix ritme que la desocupació total i que, del total de contractes temporals realitzats en 2017, només un 44% ho van firmar dones. Del total de contractes realitzats a dones en 2017 un 91% d'ells han sigut temporals.

Per això, València Activa desenvolupa diferents projectes enfocats a millorar l'empleabilitat de la dona, entre ells el programa d'ocupació per a dones en desocupació de llarga duració, que inclou entrevistes en profunditat, assessorament curricular i accions formatives en matèria d'ocupació i emprenedoria. També compta amb un programa d'ocupació d'atenció integral a dones víctimes violència de gènere i amb un altre dirigit a aquelles que es troben en risc d'exclusió social.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE