OCUPACIÓ-IGUALTAT
Friday, May 18, 2018

València Activa posa en marxa un taller contra la ‘plomafòbia’

La iniciativa compta amb la col.laboració de Lambda

L'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament ha llançat, a través de València Activa i en col·laboració també amb l'associació Lambda, un taller contra la ‘plomafòbia’, dirigit a col·laborar amb el col·lectiu LGTBI per a superar la discriminació laboral a la qual s'enfronten en nombroses ocasions per la seua condició sexual.

«Esta acció pionera pretén analitzar els estereotips i prejudicis als quals s'enfronta este col·lectiu en processos de selecció, quan el currículum deixa de ser el més important, i l'entrevista se centra en la condició sexual de la persona entrevistada, fent-la sentir incòmoda», ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez. La regidora ha posat l'accent en «la importància d'obrir un ventall d'oportunitats a aquelles persones que més ho necessiten, millorant la seua ocupació i les seues condicions sociolaborals».

El terme ‘plomafòbia’ es defineix com la suma de conductes que provoquen respostes d'aversió, discriminació, rebuig o violència cap a persones per la seua identitat i/o expressió de gènere. Este taller contra la plomafòbia és grupal, interactiu i experiencial, i en ell es treballarà a partir de les experiències viscudes pel propi alumnat.

Al llarg de 2017 i en el que portem de 2018, València Activa ha atès a 37 persones LGTBI, moltes d'elles en risc d'exclusió social, a els qui s'ha oferit orientació laboral individual, i s'ha treballat la seua capacitació i obertura de perfil professional. Un total de 28 d'elles han sigut derivades a ofertes d'ocupació, amb un percentatge d'inserció del 18%. Sandra Gómez ha conclòs manifestant la seua voluntat de «convertir València Activa en un referent d'ocupació social, un projecte que treballa per oferir formació i ocupació de qualitat a tota la ciutadania, sense distincions».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE